dijous, 1 d’octubre del 2015

HOMENATGE MOLT MERESCUT AL P. EFREN


Guadassuar commemora amb diversos actes el primer centenari del naixement del pare Efrén
Durant la jornada de matí la parròquia acollirà la celebració d’una solemne missa a les set i mitja de la vesprada
La parròquia de Guadassuar commemorarà esta setmana, amb celebracions religioses i activitats culturals, el primer centenari del naixement del pare Efrén de la Mare de Déu (Guadassuar, 1915- Desert de les Palmes, Benicàssim, 1996), religiós carmelita descalç i un dels majors investigadors de Sant Teresa de Jesús (Ávila, 1515- Alba de Tormes, 1582), coincidint amb la celebració del quint centenari de la santa.
Per a celebrar el centenari del pare Efrén, «desconegut, en general, pels valencians», la parròquia ha organitzat durant esta setmana un cicle de conferències sobre Santa Teresa a càrrec de diversos religiosos carmelites.
Entre els participants figura la religiosa carmelita Gema Juan, del convent de Puçol, natural d’Algemesí, que va impartir la conferència de dimarts passat, i el doctor en teologia i exprofessor de la Universitat Pontifícia de Salamanca Enrique Llamas, que va intervindre ahir.
Igualment, demà divendres, la parròquia acollirà la celebració d’una solemne missa a les set i mitja de la vesprada per a commemorar el naixement del religiós.
D’altra banda, els ajuntaments de Guadassuar i de Gotarrendura (Ávila) «s’han agermanat per compartir este eminent estudiós de Santa Teresa», segons les mateixes fonts, que han recordat que el pare Efrén sostenia, després d’anys d’investigacions, que Santa Teresa havia nascut en eixa localitat avilesa de menys de 200 habitants». De fet, el passat dia 30 de juliol, per unanimitat, l’Ajuntament de Guadassuar va aprovar, a petició del de Gotarrendura, l’agermanament, el protocol del qual es va aprovar el passat dia 24 de setembre.
A més, una representació de Guadassuar assistirà als actes de clausura del V centenari del naixement de Santa Teresa que se celebraran en Gotarrendura (Ávila) el pròxim dia 18 d’octubre.
El pare Efrén va nàixer a Guadassuar el dia 2 d’octubre de 1915 i va morir en el Desert de les Palmes, (Benicàssim), el dia 19 de maig de 1996. Va ser confessor de la Mare Meravelles de Jesús, carmelita i santa, assessor del Papa Pau VI sobre santa Teresa i del Papa Joan Pau II sobre sant Joan de la Cruz. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites