dilluns, 26 d’octubre del 2015

GUADASSUAR EL "BASURERO DE LA COMARCA" perquè SÍ


Probablement és el millor article escrit sobre el tema. L’elecció per a ubicar tot el tema del fem, abocador... es basa només en la decisió de l’exalcalde del PP José Ribera. Posteriorment és quan es realitzen totes les anàlisis del terreny, aigües subterrànies etc. per part de la Conselleria.
Per tant, Guadassuar no té cap obligació d’ubicar en el seu terme municipal tots els fems hagudes i per haver-hi (per ara falten els residus nuclears). Tots sabem que en algun lloc s’han d’ubicar però, Guadassuar no té perquè decidir on s’han d’ubicar. Hi ha molts pobles en la comarca que reunixen les condicions per a atendre esta necessitat. A la Conselleria i a tots els pobles de la comarca els ve molt bé l’oferiment de Guadassuar.

Llavors la meua pregunta és la següent: És irreversible la decisió d’un exalcalde?. Per què l’actual alcalde dóna per fet que la Conselleria decidix? Per què no es polsa l’opinió dels veïns/es del poble i es porta al Ple?.
Perque falta informació. Cal informar si hi ha algun tipus de contraprestació econòmica, de treball … Crec que tots estem disposats a escoltar i amb els nous aires que bufen l’Ajuntament DECIDIR: "1. Fomentar la participació ciutadana i dels associacions en la vida social i política del poble. 2. Urbanisme de consens, amb la participació de veïnes i veïns per unir el poble en projectes".

Guadassuar ja ha sigut molts anys solidari en este tema amb la resta de pobles de la comarca i ho va a continuar sent amb la Planta de Residus. Però de solidaritat només no es viu, ha d’anar acompanyada de participació. On s’ha vist que hi ha pobles fent campanya i arreplegant firmes i el poble que realment ha d’opinar no mou ni un dit?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites