dijous, 28 de maig del 2015

PROGRAMA, PROGRAMA, PROGRAMA... (?)

campaña 2015-05-22
Xavier Trias no descarta ser investit alcalde amb el suport del PSC i ERC
Prenent la idea d’Esperanza Aguirre de fer un front comú contra les candidatures d’unitat populars recolzades per Podem, l’alcalde en funcions de Barcelona, Xavier Trias, no ha rebutjat la possibilitat de ser investit alcalde amb el suport d’ERC i PSC, a pesar de perdre les eleccions davant de la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau.
"No em negue que em facen alcalde, no sóc tan panoli com per a dir que no si em recolzen per a sumar 21 regidors. Toquem amb els peus en el sòl i vegem quines possibilitats hi ha", ha dit Trias en una entrevista concedida a TV3, en la que ha assegurat haver rebut moltes crides demanant-li que intente ser reelegit.
Així i tot, Trias ha subratllat que qui ha de tindre la iniciativa per a formar govern és la guanyadora de les eleccions, encara que ha dit que si ell aconseguix un pacte per a governar, Barcelona en Comú no ha de considerar-ho un atac: "A Madrid no ho troben antidemocràtic", ha dit.
Encara que ha governat en minoria durant els passats quatre anys, el fins ara alcalde ha augurat dificultats per a governar a Colau, ja que ha dit que, basant-se en la seua experiència, "amb 14 regidors és difícil governar, però amb 11 és molt molt difícil".

Levante EMV 28.05.2015 | 04:51 s. pitarch  
La líder de Compromís assegura que la Presidència de la Generalitat «no és irrenunciable» però «cal parlar primer de política» - Convoquen per xarxes socials una concetración de suport a la candidata i una arreplega de firmes per internet
La candidata de Compromís, Mònica Oltra, va demanar ahir «calma i serenitat» després de les incessants preguntes sobre un hipotètic pacte entre PSPV i Compromís per a governar la Generalitat. La líder de la coalició va mantindre en un programa de televisió estatal que vol aspirar a la Presidència de la Generalitat, encara que va puntualitzar que «no és una condició irrenunciable que siga presidenta». «Cal parlar primer de política», va assegurar. Estes declaracions signifiquen una xicoteta vàlvula de fuga de pressió per a l’olla exprés en què s’ha convertit la política valenciana des de diumenge passat, quan els partits d’esquerres van guanyar les eleccions.
La candidata de compromís va apuntar sobre la seua relació amb Ximo Puig que «potser tinc més coincidències en regeneració democràtica, en equilibri de poders i a obrir els partits amb Carolina Punset, la líder de Ciutadans». «No crec que es puguen canviar croms. Hi haurà negociacions globals però haurà que començar per la política. Veurem en què ens posem d’acord…
Puig és partidari de realitzar un acord global entre l’ajuntament de València i la Generalitat. Del pacte entre PSPV i Compromís també pengen les alcaldies de Castelló, Alacant i Elx, a més d’un altre mig centenar de consistoris i la Diputació de València.
D’altra banda, s’ha convocat demà una concentració a les nou de la nit en la plaça de l’Ajuntament de València per a reivindicar Oltra com futura presidenta perquè «ha demostrat als valencians ser una autèntica lluitadora dels drets humans». Esta acció ha sorgit a través de les xarxes socials des d’un perfil baix el nom «Suport a Mònica».
Junt amb esta concentració, ha arrancat també una petició a través de la plataforma Change.org per a instar el socialista Ximo Puig i al candidat de Podem, Antonio Montiel, que recolzen la investidura d’Oltra com a presidenta i demostren «que realment volen canviar les formes de fer política».
La proposta, que porta arreplegades prop de 1.300 firmes des que ahir es posara en marxa, considera que és «un clamor que Mónica representa la política més pròxima a la ciutadania i és qui volem que siga la cara visible d’este canvi cap a realitats més democràtiques i justes».

«Necessitem que es governe per al poble i que ho facen, no sols els que millor podrien fer-ho, sinó de la millor manera possible», indica la iniciativa, en la que es demana a Puig i a Montiel «que demostren que volen formar part d’este canvi recolzant a Mónica com a presidenta».

Puig sonda a Ciutadans...

El PSPV manté un pacte amb Compromís com a primera opció, però en cas de no haver-hi acord es plantejaria demanar el suport al partit de Carolina Punset - Els socialistes veuen amb preocupació que s’hagen paralitzat les negociacions en municipis

Levante EMV Sergi pitarch | valència 28.05.2015 | 04:51
Puig tienta a Ciudadanos... Les cartes seguixen repartint-se en les negociacions del futur Consell. El PSPV manté la seua prioritat de configurar un pacte de progrés amb Compromís, però en cas de no haver-hi acord va lliscar ahir que contempla la possibilitat de realitzar una oferta a Ciutadans per a configurar govern en minoria.
En el PSPV pretenen que en la possible negociació de la Generalitat amb Compromís s’incloguen els ajuntaments, entre ells el de València, i la Diputació de València. En este cas, els socialistes insinuen que si la conversació sobre la Generalitat continua parada podrien veure altres opcions i no donar la seua opció al candidat Joan Ribó.

Per la seua banda, Mònica Oltra, que aspira a ser presidenta de la Generalitat en competència amb Ximo Puig, manté que l’acord ha de ser només en l’administració autonòmica. Este xoc de trens és el que té en este moment bloquejades totes les negociacions entre els socialistes i la coalició, encara que ahir la candidata de Compromís ja parlava de «pactes globals» i de «parlar de política».
Fonts socialistes van explicar que la demora en l’inici de les conversacions pot suposar-los un problema i ser un desgast «innecessari» per al futur Consell. Les mateixes fonts van relatar que la ciutadania que ha votat canvi no entendria que no s’arribara a un acord.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites