dissabte, 20 de desembre del 2014

10 COSES QUE JA NO PODRÀ FER AMB LA NOVA LLEI DE SEGURETAT CIUTADANA

Vanity Fair
Disfressar-se de policia? No. Beure amb els seus amics dins d’un local? No. Perdre el DNI? No. Gravar una agressió policial? No.
1. Ha decidit reunir al seu grup d’amics per a cantar nadales este Nadal en la Porta del Sol? Estalvie-se’l o se les veurà amb la justícia. Si no té el permís de l’Ajuntament estaria vosté infringint la llei al considerar-se espectacle públic o activitat recreativa. Està considerat amb la nova llei com una infracció molt greu, que se sanciona amb multa de 30.001 a 600.000 euros. El Nadal li eixiria molt cara.
2. No es tornaran a repetir les manifestacions enfront del Congrés dels Diputats (o el Senat o les Assemblees de les Comunitats). Dóna igual que estiguen reunits o no. Si decidix acostar-se i pertorbar de forma greu la seguretat ciutadana serà considerat una infracció greu. Li poden multar des de 601 fins a 30.000 euros.
3. Un agent de l’autoritat li demana la seua identificació. I vosté li demana (està en el seu dret) a ell la seua. Es nega i vosté també. Mal. Infracció greu. Li poden arrestar i, posteriorment, li arribarà al seu domicili una carta demanant-li fins a 30.000 euros. Detindran (i multaran) també als policies que es neguen a identificar-se?
4. El seu amic li va a prestar la disfressa de poli per al Carnestoltes? Error. Usar en públic uniforme, insígnies oficials o RÈPLIQUES i altres elements dels cossos policials o dels servicis d’emergència “que puguen generar engany” es considera infracció greu. Lluïsca la disfressa de gateta de tots els anys.
5. Si està en plena mudança i ha decidit baixar eixa butaca, encara servible, al carrer perquè sap que no durarà més de 10 minuts abans de que algú l'arreplegue, alarma! Fins ara hi havia efectes que podia deixar en els contenidors de fem habitual, amb la nova llei es considerarà una “pertorbació greu de la seguretat ciutadana”. Quantes cases hem moblat rebuscant en els carrers!
6. Ja no tornarà a veure una acampada social. Adéu al 15M i a qualsevol altra plataforma. Les forces de seguretat podran desallotjar 'immediatament' l’ocupació de la via pública.
7. Quantes vegades ha perdut o li han sostret el DNI? Tinga molt ull ara amb això. No podrà perdre més de tres vegades en un any la documentació, l'obligaran a pagar una multa de fins a 600 euros. Però el més curiós d’açò és que si vosté tampoc denuncia la sostracció o la pèrdua li caurà la mateixa denúncia. Registre bé els seus pantalons abans de ficar-los en la llavadora.
8. Adéu a beure alcohol en el carrer. Per sempre. Ara les forces de seguretat tindran la potestat d’acudir a on açò estiga succeint i, a més de multar, desallotjar la via. El curiós d’este epígraf en la nova llei és el següent: “No es podrà consumir begudes alcohòliques en llocs, vies, ESTABLIMENTS o transports públics”. Establiments? Un local llogat per diversos amics és un establiment?
9. Li ha quedat bonica la pancarta contra el president del Govern per a la manifestació? Deixe-la a casa! Ara “no es podran portar pancartes o cridar consignes clarament ofensives o vexatòries contra Espanya, les comunitats autònomes o els seus símbols o institucions”. Cantarem llavors nadales? Ah, no, que tampoc es pot.
10. Recorda aquella actuació policial en l’estació d’Atocha on les forces de seguretat es van excedir després d’una manifestació de Rodeja el Congrés? O el cas de l’home mort a Barcelona després d’haver sigut reduït i arrestat pels Mossos´d’Esquadra? Es van penjar en xarxes socials, es van demanar responsabilitats i va haver-hi cessaments. Ja no és possible. Oblide “gravar actuacions de les Forces i Cossos de Seguretat ni compartir-les en xarxes socials”. Si hi ha violència policial ha de quedar en l’estricta intimitat i impunitat?
Uns quants anys més del PP i... ací no es mou ningú!!!! tots al sòl!!!. Quantes lleis aprovades pel PP, l’oposició diu que les derogarà quan no estiguen en el govern?: Educació (Wert), Llei de seguretat ciutadana, Reforma Laboral (Fátima), (Avortament Gallardón??) ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites