dilluns, 7 de juliol del 2014

BALADRE AL JARDI DE LA PLAÇA DEL NOU AJUNTAMENT

BALADRE A LA NOVA PLAÇA
Una xiqueta de set anys intoxicada per una planta verinosa en un parc d’Alcalá.
ABC 10-06-2014
El partit Ciutadans d’Alcalá d’Henares sol·licita a l’Ajuntament la retirada dels baladres, prohibits des de 2004, d’unes quantes zones freqüentades per xiquets
El primer cap de setmana de juny, la filla de set anys d’Ana, una veïna d’Alcalá d’Henares, va resultar intoxicada després d’estar jugant amb unes amigues en el parc infantil que es troba junt el Centre Comercial Alcalá Magna. La xicoteta, igual que altres menors, va agafar un ramell entre les seues mans. Quan va arribar a casa, ja a la nit, va començar amb vòmits.
Els pares van cridar als servicis de Toxicologia i al metge i, després de ser atesa, els van confirmar que es devia a un lleu enverinament per Nerium Oleander, la planta més coneguda com a baladre. «No se la va portar a la boca, només l’havia tingut entre les mans», especifica la mare.
Després de conéixer estos fets, el partit de Ciutadans d’Alcalá d’Henares (S) va presentar este dilluns un escrit dirigit a l’alcalde de la localitat, Javier Bello Nieto (PP) per a exigir la retirada d’esta planta verinosa. La comercialització del baladre va ser prohibida en 2004 pel Ministeri de Sanitat i Consum donada la seua elevada toxicitat.
El coordinador de l’agrupació de de C’s en Alcalá, Miguel Ángel Lezcano, remarca en que és necessari que l’Ajuntament «retire immediatament de parcs i jardins infantils on abunda en la nostra ciutat esta espècie de flor considerada potencialment perillosa».
C's demana per a esta planta, de baix cost i gran resistència, que siga traslladada a altres zones que no comporten cap risc per als ciutadans d’Alcalá, en especial als xiquets. «Ens hem informat respecte d’això i pot arribar a generar fins parada cardíaca», informa Lezcano.
Tècnics de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament informen de que no s’han plantat baladres nous des que es va prohibir la seua comercialització fa deu anys. Determinen que no són plantes que estiguen a l’abast de les persones habitualment, per esta raó no retiraran les que queden en la ciutat. No obstant això, supervisaran si en alguns casos suposen un risc en determinades zones.
És molt interessant que la gent conega la planta.. El que siga problemàtica, és una llàstima perquè és ideal: poc manteniment... plagues... aigua... sempre en flor... bonica... autòctona. És com els cactus. També són perillosos en llocs de xiquets però, apartats són molt útils.
La qüestió és que si estan prohibides pel Ministeri de Sanitat no haurien de plantar-se. Ho portem a col·lació perquè en el jardí de la plaça del Nou Ajuntament de Guadassuar està plantat el baladre.També és qüestió d’educació, als xiquets se’ls ha d’ensenyar a respectar les plantes i els jardins. I les autoritats han de fer normes de respecte i vigilància dels jardins i zones públiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites