dijous, 1 de maig del 2014

1 DE MAIG, FELIÇ DIA DEL TREBALLADOR!!!???

EPA PRIMER TRIMESTRE 2014
1. A la primera cosa que induïxen les dades de l'EPA que s’han fet públiques és a preguntar-se de quina recuperació parla El Govern?
2. I la primera reflexió a què porten eixes dades és que la grandiloqüència amb què parla El Govern parlant de recuperació de l’economia i de l’ocupació no es correspon amb la realitat.
Estes són les dades de l'EPA del primer trimestre de l’any A Espanya es continua destruint ocupació: hi ha 184.600 persones menys treballant (ocupats) que el trimestre passat.
En estos 3 mesos, s’han destruït 176.800 ocupacions a temps complet i 7.800 a temps parcial
Hi ha quasi 6 milions de parats : 5.933.300
El nombre de parats en este primer trimestre de l’any són 2.300 menys que en el primer trimestre de 2013, però no perquè hi haja 2.300 persones més treballant, sinó perquè ha tornat a abaixar la població activa
La població activa ha descendit en 187.000 persones este trimestre i 424.500 persones en un any
Ha pujat la taxa de desocupació que és del 25,93%, 2 dècimes en este trimestre
Hi ha 53.000 llars més amb tots els seus membres en desocupació que en anterior trimestre.
Són ja 2 MILIONS les llars en esta situació a Espanya
La desocupació juvenil ha pujat fins al 56%
I també han augmentat este trimestre els parats de llarga duració (un 0,33%) que ja sumen un total de quasi 3 milions de persones en esta situació
I açò és el que ha dit hui El Govern i el candidat del PP a les Eleccions Europees MONTORO Les dades de l’EPA “són esperançadores”. “No ens hem de cansar de dir que SÍ estem eixint de la crisi”.
CAÑETE “Esta EPA és molt positiva. Marca un canvi de tendència”.
El Govern i el candidat, haurien de ser més prudents i del que no deurien cansar-se és de treballar més i millor per a revertir estes dades que continuen sent molt preocupants
DE QUÈ RECUPERACIÓ PARLA EL GOVERN?

RAJOY EL PRESIDENT QUE VA FER RETROCEDIR A ESPANYA I ALS ESPANYOLS EN DRETS I EN BENESTAR  
HA FET BOTAR PELS AIRES CONQUISTES LABORALS aconseguides al llarg de molts anys i que els ciutadans ni tan sols imaginaven que pogueren llevar-les.
La reforma laboral de Rajoy ha facilitat l’acomiadament i l'ha abaratit –alguns, ixen als empresaris inclús gratis-.
ƒ Precarització en l’ocupació (s’està transformant l’ocupació fix en temporal)
ƒ Precarització en les condicions de treball (els empresaris poden, per la seua sola decisió, rebaixar salaris, canviar horaris, imposar mobilitat geogràfica als seus treballadors …). Danyant greument la negociació col·lectiva, este Govern hi ha trencat l'equilibri en les relacions laborals que s’aconseguia pel seu intermedi
  HA FET BOTAR PELS AIRES CONQUISTES SOCIALS que constituïen els pilars d’un Estat del Benestar construït en l’etapa democràtica –fonamentalment, per impuls de governs del PSOE- i que els ciutadans consideraven impensable que els pogueren llevar.
ƒ Rajoy ha acabat amb la universalitat del Sistema Sanitari públic –deixant fora de la seua cobertura a determinats sectors de població. I altres governs del PP –com el de Madrid- han intentat inclús vendre i privatitzar els hospitals.
Està acabant amb la Llei de Dependència, a base de retallades en les seues prestacions i de llevar bona part dels drets que esta llei reconeixia els dependents i als seus cuidadors familiars.
ƒ Ha impost als pensionistes –a tots- el copago dels seus medicaments, quan fins llavors no pagaven res per ells. I els ha llevat la revaloració anual de les seues pensions.
ƒ Ha impost als pacients amb malalties molt greus el copago dels seus tractaments hospitalaris.
Ha fet la major retallada de la democràcia en Sanitat i Educació: 10.000 milions d’euros. Ha retallat beques i ha dificultat l’accés a elles.
ƒ Prengué la decisió de canviar la Llei de l’Avortament –semblant a les de la resta d’Europa-, per a llevar-li a les dones el dret a decidir sobre la seua maternitat i per a tornar-les a sotmetre a la decisió d’altres.
ƒ Ha deixat pràcticament sense efecte la Llei d’Igualtat i, mercé a les retallades pressupostaries, està caient en picat la protecció de les administracions a les dones víctimes de violència de gènere.
LA PRIMERA VEGADA QUE ES CONGELA EL SALARI MÍNIM INTERPROFESSIONAL, des de la seua implantació en 1982 Rajoy va congelar el SMI per primera vegada en la seua història, en 2012. El va tornar a congelar en 2014 (i va fer una pujada del 0,6% -4 euros- en 2013)
ƒ En els 7 anys anteriors de Govern del PSOE el SMI va registrar la major pujada de la seua història: un 39%, amb un guany de poder adquisitiu de 15 punts. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites