divendres, 25 d’abril del 2014

25 ABRIL DOS HISTÒRIES DISTINTES, PERÒ PAREGUT FINAL

Nosaltres els valencians commemorem el 25 d’abril de 1707 la batalla d’Almansa. Les tropes de Felip V derroten les de l’arxiduc Carlos d’Àustria en el context de la Guerra de Successió espanyola. Això comportaria que Castella ocupe el Regne de València per dret de conquista i així este perd tots els seus furs concedits fins llavors i li són impostos els Decrets de Nova Planta.
Grandola Vila Morena cançó de Zeca Alfonso que va servir de clau en Ràdio Renascença per a l’inici de la Revolució dels clavells. En 40 anys hem passat de la dictadura militar a la dictadura dels mercats.
Totes les revolucions acaben igual. Els de sempre, la gent sense escrúpols que abans governava , emprant les seus arts acaben tornant al poder. La troica imposa els seus retalls i lleva les llibertats aconseguides.
Ara els anomenen mercats. Són gent, encara que pareix que no tinguen rostre, si que el tenen però, l'oculten i mentres manegen els fils del poder.
En estos moments a Portugal, Espanya, Grècia, Irlanda... estan destruint tot el que suposava en millor estat de benestar per a les classes treballadores: pensions, sanitat, educació, dependència, salaris, treball, investigació... ho destruïxen tot. Encara hi ha coses que destruir, i ho van a fer, perquè saben que, mentres sembren por, arrepleguen resultats.

Mentres els portuguesos van guanyar llibertats en una revolució pacífica, els valencians fa més de 300 anys, les vam perdre i encara estem amb les mateixes lamentacions: que si el finançament..., la llengua..., les lleis..., els pocavergonyes, deshonrats, corruptes i lladres destruint el país. Pareix mentida!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites