dissabte, 29 de juny del 2013

DESOCUPACIÓ MAIG A GUADASSUAR

DADES COMPARADES DE LA DESOCUPACIÓ 2012-2013


TOTAL
HOMES
DONES
AGRIC
INDUS
CONSTR
SERVEIS
SAA
GENER 12
438
243
195
66
86
78
188
28
FEBRER 12
463
254
209
77
86
73
199
28
MARÇ 12                     
479
264
215
76
85
79
204
35
ABRIL 12
492
272
220
76
88
75
219
34
MAIG 12
493
257
236
64
82
73
225
49
GENER 13
422
202
220
63
76
61
198
24
FEBRER 13
439
218
221
65
82
57
210
25
MARÇ 13
453
225
228
62
84
65
217
25
ABRIL 13
479
242
237
73
83
68
231
24
MAIG 13
514
259
255
80
82
64
239
49

divendres, 28 de juny del 2013

CONCERT DE LA BANDA JOVE DE LA SUM SANTA CECÍLIA DE GUADASSUAR

Diumenge que ve 30 de juny es va a celebrar el Concert de la Banda Jove de la Societat Unió Musical Santa Cecília de Guadassuar. Serà a les 12:00 hores en l’Auditori Municipal.Passem a detallar-los el programa del concert 
I Part
  • Martín Alonso pasdoble de Manuel Celdrán ( arr. Ricardo Daurat)
  • Les dos comares polka de H. Lavitz
Trompetes: Mario Colomer - Miquel Llàtzer
  • Dakota de Jacob d’Haan
II Part
  • El llibre de la Selva de Sherman/Sherman/Gilkynson (Arr. M. Peeters)
  • Flashing winds de Jan van der Roost

Directors: Francisco Gimeno / Juan Carlos Civera

dijous, 27 de juny del 2013

CRISI EN EL PP DE L'AJUNTAMENT DE GUADASSUAR

L’alcalde de Guadassuar obri una crisi en el PP després de destituir la tinent d’alcalde que sonava com el seu relleu
Osca cessa després de diversos fregaments amb membres del govern local i la regidora diu que se’n va per qüestions personals
CARLOS ALÓS | ALZIRA 27-06-2013
La destitució de la fins fa uns dies primera tinent d’alcalde de Guadassuar i número dos de la llista del PP en les últimes eleccions municipals ha obert una crisi en el govern local. L’alcalde, José Ribera, ha firmat un decret que arreplega el cessament com a membre de la junta de govern de Laura Osca, qui abandona també les seues competències al capdavant de Cultura, Biblioteca, Museus, Arxius, Educació i Bandes de Música, encara que conserva la seua acta com a regidora, però sense cap atribució.
El mateix decret inclou el nomenament com a primer tinent d’alcalde de Domingo Añó, que és president local del PP; de Vicente Estruch, que serà segon tinent d’alcalde i d’Amparo Clemente, tercera. La decisió de l’alcalde es produïx després de diverses topades entre Osca i alguna de les seues companyes de partit. El més recent es va produir en l’última sessió plenària quan Osca, que llavors ocupava la presidència accidental del consistori ja que l’alcalde estava de viatge, va decidir abstindre’s en un punt de l’orde del dia en què es tractava sobre una qüestió laboral de l’ajuntament. Segons alguns dels assistents, la regidora de Personal, Amparo Clemente, li va recriminar el sentit del seu vot en un intercanvi de paraules amb una certa càrrega de tensió, segons van confirmar diferents fonts municipals, que inclús van assenyalar que membres de l’equip de govern havien fet el buit a actes organitzats per la regidora de Cultura.a Osca també li hauria molestat que la regidora de Personal canviara l’horari a les treballadores de la Biblioteca i la Casa de la Cultura sense el seu coneixement.
L’alcalde, José Ribera, va dir ahir que es tracta d’una «substitució» i que Osca abandona per motius personals perquè passa a ser directora d’un centre educatiu a Alginet. «Ha sigut ella la que ha dimitit, però seguix com a regidora. En el decret igual que li ho vaig donar, li ho he llevat. Tensió hi ha hagut sempre, però amb mi mai ha tingut cap problema, i amb la resta, el normal com ocorre en tots els llocs», va assenyalar Ribera.
Este periòdic va tractar ahir de conéixer la versió de Laura Osca, qui no va atendre les múltiples telefonades. Segons les fonts consultades, Osca havia sonat inclús com a possible relleu de l’alcalde en el cas que Ribera decidira no presentar-se a les eleccions municipals d’ací a dos anys.

Els veïns/as de Guadassuar estan esperant una explicació de les dos parts, perquè a l’Alcalde tot li pareix normal, i creiem que per respecte el poble se la mereix. Especialment els seus votants, els del PP. 

dimecres, 26 de juny del 2013

NO AL MACROABOCADOR DE GUADASSUAR

L’Abocador a Guadassuar afectaria negativament a les infraestructures de conducció i distribució de regadius existents
La permeabilitat dels terrenys en la zona és molt superior a la màxima permesa per la normativa vigent
L’Abocador incompleix el règim de distància mínima de 250 metres que ha de tenir respecte del Canal Principal de la Sèquia Reial.

L’Abocador afectaria negativament a les infraestructures de conducció i distribució de regadius existents al costat de la instal·lació projectada. 

Es fa constar que té a poca metres la conducció de la xarxa “en alta” que transporta un enorme cabal d’aigua a gran pressió, la xarxa de transport que està al costat i la conducció de distribució de tot un sector que rega uns 150.000 m2 de terres de cultiu, que hauria de ser totalment reconstruït.

El projecte presentat pel Consorci per a l’Abocador, textualment “carece de un exhaustivo análisis  de las posibles afecciones hidrogeológicas en las áreas circundantes”

Segons les dades dels estudis realitzats per l’empresa pública GIRSA (propietat majoritàriament de la Diputació de València), la permeabilitat dels terrenys en la zona és molt superior a la màxima permesa per la normativa vigent.

En eixe sentit es diu que “una posible fuga de lixiviados del vaso del vertedero proyectado, al encontrarse en gran parte por debajo del nivel piezométrico regional, accedería directamente a las aguas subterráneas, por lo que la contaminación sería directa sobre el acuífero. En virtud de lo expuesto, se concluye que los terrenos donde se ubica el vertedero no son aptos ni geológica ni hidrogeológicamente para las instalaciones previstas y que además incumple varias de las restricciones y limitaciones para la ubicación de un vertedero reflejadas en el Real decreto 1481/2001”

Segons les referències que té la Sèquia Reial en els “pous de sequera” dels què és propietària, ubicats en les immediacions de la zona, el nivell de la capa freàtica (piezomètric) està “permanentemente a 25 metros aproximadamente por encima de la cota del fondo del vaso del vertedero previsto. Por tanto en ningún caso cumple con la Legislación vigente, con el peligro de contaminación que eso conlleva”.
Existeix un risc ambiental evident davant un possible trencament de la basa de lixiviats, o inundació o desbordament del clot de l’Abocador, en casos de fortes pluges o trencament de les conduccions d’aigua a pressió existents a pocs metres.
Es fa constar que el trencament de la basa de lixiviats projectada “podria producir un vertido contaminante en grandes volúmenes ...” i que “una hipotética rotura de las conducciones de la Acequia Real del Júcar podría producir la inundación y desborde de la balsa de lixiviados y del vaso del vertedero...” en ambdós casos amb greu perill de contaminació a l’Albufera de València i als Ullals del Riu Verd, que estan sotmesos als màxims nivells de protecció com a zona humida i LIC.

Este document es va presentar en l’assemblea del Consorci de Residus que es va celebrar en el nostre poble i el president del qual és l’alcalde de Guadassuar el 25-06-2013. Mentres s’estava celebrant una concentració en contra del macroabocador que va tindre escassíssims assistents. El poble no s’implica en este problema, tant de bo no siga tard.

dimarts, 25 de juny del 2013

NO VOLEM SER EL FEMER DE LA RIBERA




El President del Consorci Ribera-Valldigna i Alcalde de Guadassuar proposarà construir un Macroabocador a la Garrofera.

CONCENTRACIÓ EL 25 DE JUNY A LES 19 HORES

Casa de Cultura (Pl. De les Monges)

divendres, 21 de juny del 2013

EL CONSORCI RIBERA I VALLDIGNA INFORMA


Hui s’ha repartit per totes les cases de Guadassuar un fullet informatiu del Consorci Ribera i Valldigna en el que el president de l’ens i alcalde de la població José Ribera es dirigix als veïns/es explicant-nos els beneficis de la Planta de Tractament i el projecte de gestió per a Guadassuar els pròxims 25 anys.
1.- Qualsevol informació sobre este tema i per descomptat altres és benvingut.
Per fi nostre alcalde dóna alguna informació per a intentar calmar els ànims dels veïns/as que permanentment s’han vist enganyats des de sempre en este i altres temes.
2.- Rebrem com a municipi 600.000 euros anuals.
Esta és la principal causa per la qual ens anem a haver d’engolir tota la resta de la història. Per què?, perquè a causa del balafiament i el descontrol econòmic ens ha portat a un deute de 8 milions d’euros. És a dir, a la fallida de l’ajuntament. D’esta manera, necessitarem 13 anys per a recaptar la dita quantitat. Però per si de cas, afegim 12 més. Total 25 anys d’emmagatzemar tota el fem de dos comarques. I total, què són 25 anys...?
3.- Suposarà la creació, en poc de temps de 70 llocs de treball per als nostres veïns.
Açò és una tonada que la sabem de memòria. Després com sempre la realitat és una altra. En la majoria de projectes la contractació de veïns/es i empreses locals ha sigut zero. Més encara mai s’ha realitzat una borsa de treball que seleccione i puntue els candidats per certs criteris aprovats per endavant. Sempre ha sigut l’alcalde el que realitza la selecció al seu criteri convertint-se en una empresa de contractació personal. 
4.- El sistema d’universalització de l’ús d’ecoparcs ens estalviarem més del 50%.
Si a Guadassuar no hi ha ecoparc és perquè l’alcalde no ha volgut. Quan la Diputació subvencionava els mateixos, es va aprovar per vostés el PP en el Ple, la creació d’un en el nostre poble. Però eren tan insòlites les condicions que encara estem esperant. (revisen les actes dels plens).
5.- La taxa de tractament és molt més barata (un 50% com a mínim) que altres pobles de la Comunitat.
És sempre una alegria que ens resulte més barat, però, la qual cosa el poble demana és que li resulte com a mínim gratuït.
6.- Tot açò ens costaria un café a la setmana.
Abans era més barat que un cuballiure, ara que un café. Gratuït Alcalde!, Gratuït!
7.- I amb el depòsit Ecològic junt amb la mateixa, que amb les millors condicions tècniques permetrà depositar el rebuig embalat i controlat. 
Xe, que poquet ens explica sobre este tema i el que conta és mentida. L’antic abocador no es va omplir per una cinta que tirava els residus de la planta a l’abocador. Va ser perquè quan vosté va aprovar un abocador de residus d’inerts en el Ple, una flota de camions l'havien omplit de qualsevol classe d’abocaments. Se li va demanar que s’analitzaren els abocaments i es llevaren i vosté no va voler. I dita siga de pas una vegada tapat de terra es plantarien arbres i la propietat passaria a l’ajuntament. S’ha fet?.
ANTIC ABOCADOR
I com sobre el tema s’han dit tantes mentides, ara ningú es creu el que ens volen vendre sobre les instal·lacions i les seues bonances. Digan's que este dipòsit de fem és irreversible. Per sempre. 
I el que és una vergonya és com conta que, quan quasi tots els pobles de la comarca estaven governats pel PSOE i cap va voler la Planta de Fem, se la van posar al nostre poble governat per vosté (PP). I el president de la Diputació i de la Generalitat ho van considerar un èxit. Clar que sí!, però per a vosté i per al nostre poble un rotund fracàs!. O encara no ho veu?.
I per a finalitzar, també es podria explicar, si la Planta ha donat tants benificis al poble a què s’han dedicat i en quina comptabilitat està assentat l’apunt?.
A tot l’escrit li ha faltat la verdadera explicació: Per què va acceptar la primera vegada que s’ubicara la Planta de Fems en el nostre poble? I, per què accepta esta segona vegada?. Ningú li obliga. I la Planta de Residus Sanitaris?. GUADASSUAR NO VOL SER EL POBLE DEL FEM!
Las Provincias-22-06-2013
La plataforma Xúquer Viu denúncia que la Conselleria tarde més de tres mesos a contestar a una petició de documentació sobre el macroabocador de Guadassuar. Xúquer Viu va sol·licitar la documentació d’este projecte com a persona interessada al tractar-se d’una organització ecologista, no obstant això, des de Conselleria s’ha requerit que s’acredite els requisits per a accedir a la informació a pesar que han passat més de dos mesos des que va acabar el període d’al·legacions.

dijous, 20 de juny del 2013

BREU EXPLICACIÓ DEL PSPV-PSOE DELS IMPOSTOS A GUADASSUAR

Evolució de l'impost de l'IBI a Guadassuar des de l'any 2007 fins el 2013.
Taula evolutiva de l'I.B.I. de Guadassuar d’un habitatge tipus en el no hi ha hagut cap variació en aquests anys.

ANY
TIPUS
TRIBUT
BASE LIQUIDABLE
2007
0,825
234,46
28419,83
2008
0,825
256,77
31123,34
2009
0,825
279,2
3842,8
2010
0,7425
268,52
36163,83
2011
0,6683
254,42
38070,19
2012
0,6683
267,16
39976,55
2013
0,745
312,03
41882,9
Com podem observar, els anys 2010 y 2011, anys pròxims a eleccions, foren manipulats els tipus. Podem observar que la manipulació del tipus dels anys 2010 y 2011 provocaren una fictícia baixada d'impostos que ràpidament foren rectificats amb una pujada altament desmesurada .
Si comparem l'any 2013 respecte l'any 2012, la pujada es d'un 17%.
Si comparem l'any 2013 respecte l' any 2009, últim any del tipus mes alt, i amb un tipus molt mes baix que eixe any, la pujada es del 12%.
Però a més a més, fins l' any 2020 o 2021 i si continua governant el PP l' Ajuntament de Guadassuar, hi ha una pujada concertada amb el Govern Central del 2% anual.
Es mire com es mire, els 8.000.000 d’euros de deute cal pagar-los i l’únic que ho paga es el poble en el seu conjunt. El malbaratament dels nostres diners fets per uns pocs mal “gestors” del PP.
Si açò no es prou, a Guadassuar pagarem fins l'any 2009, 22 euros anuals pel tractament del fem. L'any 2010 aquesta taxa pujà un 100%. L'any 2011, any electoral, aquesta taxa no fou cobrada als ciutadans de Guadassuar, però el 2012 s’anul·là la gràcia i aquest any ha pujat un altre 50%. Aquesta taxa ha passat de pagar-se 22 euros anuals a 65 que pagarem aquest any.
Però hi a més. Des de l’any 2010 fins ara, l’aigua potable ha pujat a Guadassuar un 50%.
Resumint: L’impost de l'I.B.I. ha pujat els dos ultims anys un 20%
       La taxa del fem ha pujat un 200%.
       L’aigua potable ha pujat un 50%.
       Deguem 8 milions d’euros.
         Preguntes: En que s’han gastat els nostres diners? Donen excuses, però cap explicació convincent.
Es el PP un bon gestor del nostre Ajuntament?. Evidentment NO.
Per què el responsable polític del desastre econòmic del seu poble, no dimitix o el seu partit li fa dimitir?.
El poble exigix mesures concretes i almenys que algú li explique com eixirem de la fallida. 

contador de visites