divendres, 27 de desembre del 2013

A TOTS ELS VEÏNS/ES DE GUADASSUAR, ENQUESTA: NO AL MACROABOCADOR

A tots els veïns/es de Guadassuar vull transmetre i reiterar la meua preocupació sobre el tema del macroabocador que se’ns vol instal·lar en la zona de la Garrofera. 
Sempre ha sigut La Garrofera un mos abellidor per a instal·lar tots els plans i idees de la dreta política local. Des de construir casetes, xalets des dels començaments de la Ford per als directius, amb heliport i carreteres que enllaçaren amb la factoria, repartir fanecades de terrenys perquè els veïns cultivaren tarongers, grans finques etc... Totes les iniciatives a qual d’elles més desgavellada. Cap va arribar a forjar, però sí que sabem que a poc a poc alguns s’han aprofitat i han tret profit del que hauria de ser propietat municipal. Una propietat que hauria de ser cuidada, més aïna mimada, per a ser gaudida i disfrutada per tots els amants de la naturalesa.
En el començament de la carretera d’accés, i al seu voltant s’urbanitza com a zona industrial.
S’instal·la alguna granja i indústries fins que algú es fixa i pilla a la persona adequada que com a alcalde accedix que s’instal·le la Planta de Residus Sòlids Urbans. Ací comença un malson de males olors i de contaminació que dura molts anys i que priva de poder-se instal·lar un altre tipus d’indústries com les alimentàries. A partir d’ací els gestors de la Generalitat troben el lloc i la persona adequada per a permetre que, passe en els successius plans d’urbanisme a anar augmentant el grau de perillositat de les empreses que es podien instal·lar: Residus Sanitaris, Planta d’Eliminació de Residus, Tractament de Voluminosos i Recuperació de Rebutjos... Per a arribar a la ubicació d’un macroabocador on s’anirà soterrant tot el que els parega. Per què qui controlarà això?. Podem imaginar-nos el pitjor del pitjor. Una vegada aprovat i construït el macroabocador la situació serà irreversible, el fem d’almenys dos comarques es desbordarà i com no aconseguiran ubicar en cap altre lloc abocadors la solució serà sempre ampliar el de Guadassuar.
I per què s’instal·la a Guadassuar? Senzillament perquè els veïns/as hem volgut. Vam votar lliure i democràticament vam triar a l’alcalde que ha volgut que s’ubique en el seu poble, el nostre poble. Esta és la contestació que em va donar a mi el Director Territorial de la Conselleria Vicente Collado. Ningú ha obligat el nostre Alcalde a albergar estes indústries en el nostre poble. Totes les excuses són mentides.
La següent pregunta és: per què?. Supose que perquè el nostre poble està situat en el núm. 346 com més endeutat d’Espanya, i és la manera de rebre diners per una cosa que ningú vol en el seu terme municipal.
I què culpa tenim els veïns/es que el nostre Alcalde i Regidors governants del PP, hagen sigut uns dilapidadors en la finances municipals? Per tant reflexionen un poc i arribaren a la mateixa conclusió que em va dir el Director Territorial.
Jo no em crec res de les previsions i precaucions que diuen que es van a prendre. Al final ningú és responsable i ningú paga per les destrosses que es fan mediambientals. Al costat de la Planta de Fem hi ha un abocador que es va omplir sense cap tipus de control, per la qual cosa està contaminant i la promesa de plantar vegetació i urbanitzar “na de na”. Qui ens va informar de les mesures que es van prendre amb la mortaldad de peixos de la séquia Reial?.
Em vaig a dirigir especialment als jóvens del poble. A vosaltres que domineu les tecnologies, entreu en la pàgina web de l’ajuntament guadassuar.es a continuació feu clic en Tauler, seguir en 0.1 Enquesta participació ciutadana, finalment 01 Enquesta instal·lació d’Eliminació de Residus i Planta de Tractament de Voluminosos i Recuperació de Rebutjos del Pla Zonal X,XI,XII, A.G.1 02. Enquesta de Planta de Tractament de Residus Urbans.

Veurem si omplim enquestes (últim dia 4 de febrer) i els fem veure que el poble no vol l’Abocador, o preferim ser la majoria silenciosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites