dijous, 13 de juny del 2013

EL PP MARGINA EL FINANÇAMENT DE LA CV

El PP replica a Montoro exigint en les Corts que pague el deute històric
Els populars reaccionen al desaire del Govern reclamant que es compense "la pèrdua de finançament" quan l’economia remunte - Rajoy remou la ferida: nega que es margine a unes comunitats i veu absurdes les queixes
Levante-emv | 13.06.2013
Les espases seguixen enlaire entre el Ministeri d’Hisenda i l’Executiu que presidix Alberto Fabra a compte del nou model de finançament autonòmic. Vint-i-quatre hores després de la bufetada política que va arriar el departament de Cristobal Montoro als populars valencians amb la resposta parlamentària a Ximo Puig en la que es negava el greuge a la Comunitat Valenciana.
Fabra en el seu moment va xifrar el greuge en 11.000 milions d’euros- però és, de lluny, molt més reivindicativa que el que el PP va plantejar fa unes setmanes en el Congrés dels Diputats a fi de neutralitzar una iniciativa de Ximo Puig sobre este assumpte.
Després del terratrémol polític que ha desencadenat en el PP valencià la contestació per escrit d’Hisenda en què s’aferma que la Comunitat Valenciana va aconseguir ja en 2010 estar en la mitjana gràcies a la reforma del model impulsada per Zapatero.
És més, ahir el propi Mariano Rajoy va seguir la línia del Ministeri d’Hisenda al negar en el Congrés que siga cert que es margine a unes comunitats en benefici d’altres.
Per la seua banda, Puig va presentar ahir una altra pregunta a Montoro, perquè aclarisca "quins estudis i informes determinen que la Comunitat Valenciana està prou finançada". Puig va considerar "molt greu" que El Govern de Rajoy "done per bo el finançament" dels valencians, perquè això suposa "que no té cap intenció de millorar-ho".
Las Províncias 13-06-2013
Així mateix, el portaveu del PSPV, Antonio Torres, ha criticat que el PP "ací diu una cosa i a Madrid el contrari" i ha fet referència a la resposta parlamentaira del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, en la que diu que la Comunitat aconseguix ja la mitjana en matèria de finançament.
Torres també ha recordat les paraules del president del PP a la província de València i de la Diputació, Alfonso Rus, en les que es va preguntar: "Haurem estat mentint durant huit anys perquè ens votaren?".
En este País, no hi ha qui s’aclarisca. Qui té la culpa? Zapatero. De tot el culpable era Zapatero, i si poden, encara s’allarguen en el temps l’afegiment. Però com és molt difícil mantindre-ho, ara és: “Zapatero el pitjor president de la democràcia”. A poc a poc esta imatge se’n va a anar esborrant. Mira per on que, la nostra “Comunitat” la més malgastadora en esdeveniments i festes, governada des de fa no se quants anys pel PP, encara li tiren la culpa dels seus desvaris a “Zapatero” amb la baixa finançament i la discriminació amb altres Comunitats. Ha hagut de ser el mateix PP en el govern, amb el seu president Rajoy i el ministeri d’Hisenda els que els han esmenat la plana als nostres “imputats i no imputats de moment” del nostre govern autonòmic. Cartagena xoriç fins unes mongetes de clausura i estos han afanat fins en les ajudes al tercer món. Que busquen per on està el baix finançament!Qui és el culpable? Zapatero?...
Per a mi, que a més d’altres, també és culpable Zapatero de les Lleis següents:
1.- Contra la violència masclista.
2,. Matrimoni homosexual.
3.- Llei antitabac.
4.- Llei d’educació 2006.
5.- Reproducció assistida.
6.- Llei de dependència.
7.- Llei d’igualtat.
8.- La memòria històrica.
9.- Nou model de finançament autonòmic.
10.- Dret a l’avortament.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites