divendres, 21 de juny del 2013

EL CONSORCI RIBERA I VALLDIGNA INFORMA


Hui s’ha repartit per totes les cases de Guadassuar un fullet informatiu del Consorci Ribera i Valldigna en el que el president de l’ens i alcalde de la població José Ribera es dirigix als veïns/es explicant-nos els beneficis de la Planta de Tractament i el projecte de gestió per a Guadassuar els pròxims 25 anys.
1.- Qualsevol informació sobre este tema i per descomptat altres és benvingut.
Per fi nostre alcalde dóna alguna informació per a intentar calmar els ànims dels veïns/as que permanentment s’han vist enganyats des de sempre en este i altres temes.
2.- Rebrem com a municipi 600.000 euros anuals.
Esta és la principal causa per la qual ens anem a haver d’engolir tota la resta de la història. Per què?, perquè a causa del balafiament i el descontrol econòmic ens ha portat a un deute de 8 milions d’euros. És a dir, a la fallida de l’ajuntament. D’esta manera, necessitarem 13 anys per a recaptar la dita quantitat. Però per si de cas, afegim 12 més. Total 25 anys d’emmagatzemar tota el fem de dos comarques. I total, què són 25 anys...?
3.- Suposarà la creació, en poc de temps de 70 llocs de treball per als nostres veïns.
Açò és una tonada que la sabem de memòria. Després com sempre la realitat és una altra. En la majoria de projectes la contractació de veïns/es i empreses locals ha sigut zero. Més encara mai s’ha realitzat una borsa de treball que seleccione i puntue els candidats per certs criteris aprovats per endavant. Sempre ha sigut l’alcalde el que realitza la selecció al seu criteri convertint-se en una empresa de contractació personal. 
4.- El sistema d’universalització de l’ús d’ecoparcs ens estalviarem més del 50%.
Si a Guadassuar no hi ha ecoparc és perquè l’alcalde no ha volgut. Quan la Diputació subvencionava els mateixos, es va aprovar per vostés el PP en el Ple, la creació d’un en el nostre poble. Però eren tan insòlites les condicions que encara estem esperant. (revisen les actes dels plens).
5.- La taxa de tractament és molt més barata (un 50% com a mínim) que altres pobles de la Comunitat.
És sempre una alegria que ens resulte més barat, però, la qual cosa el poble demana és que li resulte com a mínim gratuït.
6.- Tot açò ens costaria un café a la setmana.
Abans era més barat que un cuballiure, ara que un café. Gratuït Alcalde!, Gratuït!
7.- I amb el depòsit Ecològic junt amb la mateixa, que amb les millors condicions tècniques permetrà depositar el rebuig embalat i controlat. 
Xe, que poquet ens explica sobre este tema i el que conta és mentida. L’antic abocador no es va omplir per una cinta que tirava els residus de la planta a l’abocador. Va ser perquè quan vosté va aprovar un abocador de residus d’inerts en el Ple, una flota de camions l'havien omplit de qualsevol classe d’abocaments. Se li va demanar que s’analitzaren els abocaments i es llevaren i vosté no va voler. I dita siga de pas una vegada tapat de terra es plantarien arbres i la propietat passaria a l’ajuntament. S’ha fet?.
ANTIC ABOCADOR
I com sobre el tema s’han dit tantes mentides, ara ningú es creu el que ens volen vendre sobre les instal·lacions i les seues bonances. Digan's que este dipòsit de fem és irreversible. Per sempre. 
I el que és una vergonya és com conta que, quan quasi tots els pobles de la comarca estaven governats pel PSOE i cap va voler la Planta de Fem, se la van posar al nostre poble governat per vosté (PP). I el president de la Diputació i de la Generalitat ho van considerar un èxit. Clar que sí!, però per a vosté i per al nostre poble un rotund fracàs!. O encara no ho veu?.
I per a finalitzar, també es podria explicar, si la Planta ha donat tants benificis al poble a què s’han dedicat i en quina comptabilitat està assentat l’apunt?.
A tot l’escrit li ha faltat la verdadera explicació: Per què va acceptar la primera vegada que s’ubicara la Planta de Fems en el nostre poble? I, per què accepta esta segona vegada?. Ningú li obliga. I la Planta de Residus Sanitaris?. GUADASSUAR NO VOL SER EL POBLE DEL FEM!
Las Provincias-22-06-2013
La plataforma Xúquer Viu denúncia que la Conselleria tarde més de tres mesos a contestar a una petició de documentació sobre el macroabocador de Guadassuar. Xúquer Viu va sol·licitar la documentació d’este projecte com a persona interessada al tractar-se d’una organització ecologista, no obstant això, des de Conselleria s’ha requerit que s’acredite els requisits per a accedir a la informació a pesar que han passat més de dos mesos des que va acabar el període d’al·legacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites