dimecres, 7 de novembre del 2012

EL TC REBUTJA EL RECURS DEL PP

Amar-se en totes les seues formes és constitucional. Ni peres ni pomes, tots iguals segons el Tribunal Constitucional, que ha avalat el matrimoni homosexual per huit vots a tres.
Un dels huit magistrats que han recolzat la legalitat d’esta unió entre parelles del mateix sexe, Manuel Aragó, ha emés un vot particular concurrent en favor de la sentencia, mentres que els tres que han votat en contra -Andrés Oller, Juan José González Rivas i Ramón Rodríguez Arribas- han formulat un vot particular divergent.

D’esta manera, el Tribunal Constitucional ha rebutjat el recurs que el PP va presentar fa set anys contra esta norma que regula les unions entre persones del mateix sexe.

L’alt tribunal legitima així una llei que ha permés la celebració de prop de 25.000 bodes entre homosexuals des de la seua aprovació en 2005 pel Govern de José Luis Rodríguez Zapatero.
En el recurs, el PP afirmava que la llei que regula el matrimoni entre persones del mateix sexe desnaturalitza "la institució bàsica del matrimoni", tal com ha sigut entés fins ara, ja que vulnera l’article 32 de la Constitució, que diu que l’home i la dona tenen dret a contraure matrimoni amb plena igualtat jurídica ". (El Huffington Post)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites