dimarts, 13 de novembre del 2012

14 N PERQUÈ ENS DEIXEN SENSE FUTUR

Podríem donar una sola raó per la qual bastaria: quasi 6.000.000 de parats, molts abocats a la desocupació per una reforma laboral que s’ha convertit en una màquina de destrucció de llocs de treball. Però tenim moltes més, un de cada quatre desempleats vol treballar i no pot, unes milions set-centes mils llars tenen tots els seus membres en desocupació; la cobertura de les prestacions per desocupació continua caient i s’està afonant tot el matalaf de protecció social.
D’altra banda, els pilars del nostre Estat de Benestar s’estan debilitant. La sanitat és cada vegada menys pública i menys universal; l’educació va camí de convertir-se en un focus de desigualtat i privilegi; l’atenció als que necessiten ajuda s’ha enxiquit fins a deixar quasi sense efecte la Llei de Dependència. Podem sumar els retalls en salaris, prestacions, ajudes i servicis públics i l’augment d’impostos. I ara també amenacen de tocar les pensions, trencant l’acord de diàleg social aconseguit fa un any aproximadament.
Són raons suficients per a esta vaga general? Em pareix que sí ho són... (Cándido Méndez)

Este estat generalitzat de malestar en tots els estaments de la societat que ens aclaparen estan arribant a nivells insuportables. S’han ficat amb tot. Ha sigut una carrera per veure quin ministre cap a més i pitjors retalls des del primer moment. La meta estava fixada des d’abans de les eleccions generals, i s’han donat pressa, molta pressa, massa pressa per a destruir en poc de temps el que s’ha tardat tant temps: totes les conquistes socials. No han pogut consentir el temps que hem tingut i gaudit de l’estat de benestar. No hi ha regressió, en un moment han canviat totes les lleis que d’alguna forma havíem guanyat els treballadors que ens havien donat cert estat de benestar. Els han bastat uns dies, uns mesos i amb la seua postura pètria estan allargant l’agonia de molta gent i aconseguint que el cansament faça desistir. No ho tenim de consentir, cal romandre en la lluita, resistir fins que ens tornen el que ens han robat a tots els espanyols, prou de mentides i enganys!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites