dijous, 25 d’octubre del 2012

ALGEMESÍ AL·LEGA CONTRA EL PGOU DE GUADASSUAR


 Algemesí al·lega contra el PGOU de Guadassuar al constatar que ocupa una part del seu terme

Levante EMV- 25-10-2012. El pla situa com bé d’interés arquitectònic la Casa de Paco Camíno, que Algemesí diu que està entre els seus límits

CARLOS ALÓS ALZIRA La recuperació de la cartografia de 1906 i la delimitació de la línia del terme d’Algemesí per GPS i sense marge d’error ha provocat un conflicte jurisdiccional amb el veí Ajuntament de Guadassuar. El treball de senyalització, pioner a Espanya, que va escometre l’Ajuntament d’Algemesí fa un any per a assenyalar el lloc exacte per on discorren els seus límits ha permés presentar dos al·legacions al Text refós del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) del municipi limítrof de Guadassuar, que es troba en període d’exposició pública.
Segons l’informe de l’arquitecte municipal d’Algemesí, el catàleg del PGOU aprovat inicialment per l’Ajuntament de Guadassuar inclou com bé d’interés arquitectònic amb protecció parcial la coneguda com a Casa de Paco Camíno, encara que Algemesí considera que es troba dins del seu terme. Segons l’arquitecte, l’edifici conté en un dels seus cantons la fita que assenyala la divisió del terme.
Però la casa i finca que va ser del conegut torero sevillà i hui és propietat privada no és l’únic motiu de conflicte territorial entre Algemesí i Guadassuar. El PGOU sotmés a informació pública també establix un pla parcial en la zona coneguda com a vivendes Casupet que supera la línia del terme de Guadassuar i s’introduïx a Algemesí en una zona del terme que en este últim municipi està lliure de qualsevol pressió urbanística.


L’ajuntament va fent “amistats” amb els ajuntaments dels pobles veïns. Comentàvem les diferències existents entre els ajuntaments de l’Alcúdia i Guadassuar airejades en la premsa pels seus respectius alcaldes pels temes del reciclatge de residus, la planta de fem i la seua ampliació. El que antigament va ser conflicte entre els límits entre estos dos pobles ara s’ha plantejat per l’Ajuntament d’Algemesí. Confiem que en este conflicte jurisdiccional s’arribarà a un acord. El tema més greu em pareix que és respecte al Casupet. Esta partida està en el límit d’ambdós termes però amb la diferència que a Guadassuar s’ha fet el que els ha donat la gana als propietaris, la majoria veïns d’Algemesí, construint xalets i cases amb el consentiment i complaença de l’Ajuntament de Guadassuar, en un terreny que mai ha sigut urbà, mentres que Algemesí no ho ha permés fent respectar el sòl rústic. Ara Guadassuar pareix encabotat a donar-li una solució al tema. No volem que es legalitze una urbanització que s’ha construït de forma il·legal, per la qual cosa el lògic seria derrocar. Altres solucions tan sols portaria problemes al poble. I els responsables de les il·legalitats al jutjat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites