dimarts, 14 d’agost del 2012

L'ALCALDE DEL "FEMER" VALENCIÀ (acte IV i espere que final)


Units a la "Casa de la Cultura" de l'Alcúdia

Levante 12-08-2012 Robert Martínez (Alcalde de l'Alcúdia)
Fa uns dies el sr. Alcalde de Guadassuar publicava en Levante EMV un article en relació amb la situació de la tamitació del Pla General del seu municipi en el que deia el següent: “exijo a l'Alcúdia que nos dejen a los políticos de Guadassuar gestionar nuestro municipio”.
Res tinc que dir sobre le consideracions relatives a la situació i als projectes de l'equip de govern de l'Ajuntament de Guadassuar. Correspon als veïns de Guadassuar valorar les qüestions que afecten al seu poble, i des de l'Ajuntament mde l'Alcúdia hem sigut i serem sempre respectuosos amb les decisions i criteris que fixen els representants democràtics del poble veí de Guadassuar, i amb les opinions que donen públicament tots els actors socials i polítics d'eixe municipi, com és el cas de la resposta que li ha donat immediatament el portaveu del Grup Socialista en eixa Corporació, però el que no pot “exigir-nos” el sr. Alcalde de Guadassuar és que callem davant les actuacions que ell projecta, quan posen en perill la seguretat i la qualitat ambiental dels veïns de l'Alcúdia.
Res diguérem sobre la pretenció del senyor Ribera de fer una descomunal urbanització residencial, amb camps de golf, centres de convenció internacional i grans equipaments en una part del seu terme, però a igual que reparàrem amb projecte anunciat fa uns anys d'un aeroport en el seu terme, que semblava que anava a fer passar els avions que aterraren i s'enlairaren per dalt dels caps dels residents de l'Alcúdia, també hem mostrat en tot moment la nostra oposició al projecte de crear un macropolígon industrial de prop d'un milió de metres quadrats destinata acollir tot tipus d'activitats potencialment contaminanats, perilloses i molestes, o a la pretenció d'acollir al seu terme noves instal·lacions de residus, a pocs metres dels nuclis urbans de Montortal, Massalavés i l'Alcúdia.
Si el sr Ribera vol que el seu poble siga conegut com el “femer de València” i creu que és una decisió correcta i convenient, eixa és la seua decisió, però el que no pot és “exigir” a l'Ajuntament de l'Alcúdia que accepte sense protestes el seus projectes, quan els afectats directes i principals són els veïns d'altres pobles (l'Alcúdia i Massalavés). Li ho hem dit en ocasions anteriors, i ara li ho reitere públicament. Si tant clar té que eixes instal·lacions que projecta no causaran molèsties de cap classe, faça un anunci públic i diga clarament que admetrà la instal·lació al costat del poble de Guadassuar de tot tipus d'activitats de la tipología que ara vol fer en el polígon que projecta al costat de l'Alcúdia, Montotal i Massalavés. Siga l'Alcalde dels femers al costat del seu poble, nosaltres no direm res, i explique als seus veïns les bondats de les sseues decisions. Què creu que diríen el veïns de Guadassuar, i vosté com Alcalde d'eixe poble, si des de l'Alcúdia, o des d'un altre municipi veí, en la part del seu terme més pròxima al seu poble, es projectaren actuacions semblants?. Altra vegada li ho diguem des de l'Alcúdia: no vulgues per als demés el que no vols per a tu!. Es mostra de mal veïnatge.

Pot ser que amb este escrit es tanque el cicle de manifestacions?. Particularment crec que no. Ja altres vegades donàvem compte d’este contenciós que separa i enfronta els dos municipis veïns. Pot ser que alguna entitat d'un rang superior dictamine i done la solució o dicte sentència?. Irremediablement s’haja de recórrer a això.

1 comentari:

  1. Ja pot fer les empastrades que vulga l'alcalde, que per desgracia tindrà el suport de la majoria. Tenim el que volem...

    ResponElimina

contador de visites