divendres, 20 de gener del 2012

PER FI, QUI FA EL PREGÒ DE LES FESTES A GUADASSUAR?...

Guadassuar honra a Sant Vicent
Las Provincias - La Ribera-Costera20.01.12 - 01:09 - CARMEN CERVERÓ | GUADASSUAR.
La Fira del Porrat, que se celebra per a homenatjar el patró, oferix als visitants fruites seques com a dàtils i 'canyamel'
La localitat acull la tradicional cavalcada de la 'repartició de la carn'
Guadassuar recupera cada mes de gener les seues tradicions. Açò se deu al fet que tots els anys a finals d'este mes, la localitat honra al seu patró Sant Vicent Màrtir amb diversos actes que rendixen un particular homenatge a les tradicions del municipi.
Així, Guadassuar acull este cap de setmana la cavalcada de la 'repartició de la carn' i la Fira del Porrat. Uns festejos que reunixen a multitud de veïns i visitants que volen retre homenatge el patró de la localitat.
A partir d'esta vesprada, el municipi es prepara per a les festes de Sant Vicent. A les huit de la vesprada, tindrà lloc el 'Toc de retorn' que anunciarà als veïns l'inici de les festes majors. A continuació, Vicente Collado impartirà una conferència sobre la vida de Sant Vicent, que tindrà lloc en l'església del sant.
Però sens dubte un dels actes més esperats pels veïns de Guadassuar és la tradicional cavalcada de la 'repartició de la carn' que com tots els anys se celebra la vespra de Sant Vicent.
Enguany tindrà lloc demà a partir de les tres i mitja de la vesprada des de la plaça Reginaldo. En ella els festers de Sant Vicent recuperen la tradició, ja que antigament la vespra de Sant Vicent els festers repartien un plat calent entre els veïns més desfavorits perquè pogueren celebrar la festa de la millor manera possible.
Una tradició que Guadassuar té molt present en les seues festes, però a la que ha introduït alguns canvis com el caldo i la carn que antigament es repartien ha deixat pas als 'rotllets' i la mistela.
Els festers de Sant Vicent de 2012: Juan Carlos Colomer, Sergio Pérez, Joaquín Ribera, José Timoteo García, José Ignacio Martínez, Javier Martorell, Vicente Mahiques, José Fuster, Javier Colomer, Ángel Custodio Ferrer, Rafael Audí, Raúl Meseguer, Alfonso Ribes, Vicente Casasús i Vicente Albert; seran els encarregats de repartir demà entre els veïns estos productes.
La Banda Musical Santa Cecília de Guadassuar acompanyarà els festers en la cavalcada, que donarà inici a la Fira del Porrat de la localitat que s'inaugurarà demà a les sis i mitja de la vesprada amb la lectura del pregó des del balcó de l'ajuntament. Enguany el pregó de la Fira de Sant Vicent de 2012 anirà a càrrec de la consellera de Turisme, Cultura i Esport Lola Johnson. El 'Toc de retorn' i el ball del Bolero de Guadassuar posaran el punt final al tradicional acte. Guadassuar retrocedix este cap de setmana a l'època medieval amb la Fira del Porrat que oferirà als visitants diverses fruites seques com a dàtils, panses o el tradicional 'canyamel', entre altres.
ACTES
Exposició. Guadassuar inaugura demà a la vesprada, a les set, l'exposició de les obres guanyadores del I Concurs Nacional de Pintura Ràpida Vila de Guadassuar 2012 que tindrà lloc en el Centre Cultural.
Diumenge 22. Processó en honor a Sant Vicent Màrtir, que tindrà lloc a partir de les huit de la vesprada.
Dilluns 23. Processó i missa en honor a la Divina Aurora.
La pregunta que s'estan fent hui els veïns/es del poble és: "qui farà demà a la vesprada el pregó de les festes de Sant Vicent?"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites