divendres, 27 de maig del 2011

INAUGURACIÓ ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL "AGUSTÍ ROIG"

AGUSTÍ ROIG BARRIOS (1930-2006). Fill del mestre Agustín Roig Cerveró i Vicenta Barrios Añó. Contrau matrimoni en març de 1962, amb Pilar Añó Cucarella, amb la qual tingué tres fills: Agustín, Pilar i Anna.
Estudià Batxillerat, Administratiu, solfeig, Harmonia i Piano amb les qualificacions d'Excel·lent.
Va començar a treballar com auxiliar de la secretaría de l'Ajuntament de Guadassuar el 14 de juliol de 1949.
Oposità a empleat de la "Caixa d'Estalvis i Mont de Pietat de València" i les aprovà l'any 1959. L'any 1975 és nomenat Oficial primer i l'any 1982 Oficial Superior.
En estes dades  i traços tan breus de la seua vida, s'amaga una personalitat única en el nostre poble. Podríem afegir molts altres mèrits, col·laboracions, premis i reconeixements que omplirien diverses pàgines.
Però el que més li han distingit entre els seus conveïns és la seua humanitat, la seua senzillesa, la seua amabilitat, el seu amor per la família, la seua terra, el seu poble. Ell és el que ha sabut estudiar, arreplegar, custodiar i transmetre la història de Guadassuar, els seus costums, els seus arrels, la seua identitat.
I hui tots els Guadassuarencs/es han volgut després de quatre anys de la seua mort, donar-los les gràcies als seus fills i rendir-li un emotiu homenatge en la seua memòria. "GRÀCIES AGUSTÍ EN NOM DE TOTS ELS GUADASSUARENCS/ES".
 
PROGRAMA D’ACTES
21.00h CENTRE CULTURAL
Descobriment de la placa ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL AGUSTÍ ROIG  a càrrec del Sr. Alcalde
Presentació de l’arxiu pel cronista Oficial de Guadassuar Sr. Enric Mut Ruiz.
Intervenció del President de l’Associació de Cronistes Sr. Francisco Paula Montblach García.
Intervenció del Sr. Juan Bta. Boïls Ibiza, investigador i estudiós de la trajectoria musical d’Agustí Roig Barrios.
Actuació del Grup del Bolero de Guadassuar.
21:30 AUDITORI MUNICIPAL
Presentació de l’acte pel Sr. Rafael Polanco Olmos
Acutació de la coral Polifónica mestre Llorens Ruiz.
Parlament de la regidora de Cultura Sra. Laura Osca Lafarga
Audició musical La dansa de Guadassuar.
Projecció audiovisual “Una vida dedicada a Guadassuar”.

A l’eixida de l’acte en el nostre poble plovia copiosament.

dilluns, 23 de maig del 2011

ELECCIONS 2011

Ahir després del recompte electoral, va començar la jornada de reflexió, coincidint amb la relaxació i la davallada lògica. En tota Espanya,  a nivell tant autonòmic com local el PP ha agranat en tots els sentits i el PSOE estem en el nivell més baix.
Quant a Guadassuar, només ens correspon felicitar el guanyador, que manté els seus resultats i ens entristix que no hàgem sabut arreplegar els vots de les persones desencantades amb la gestió del PP i continuem pràcticament amb els mateixos resultats que l'anterior legislatura. Quelcom no haurem fet bé, el nostre missatge no ha calat entre l'electorat.
Hem de reposar-nos i començar la legislatura amb ànims i nous brios pel benestar de tots els veïns de Guadassuar.
Estos són els resultats a Guadassuar, amb una participación del 81,5%:


PP
PSPV-PSOE
COMPROMÍS
EUPV
VOTS
1906
848
437
430
%
51,5
22,9
11,8
11,6
REGIDORS
8
3
1
1

divendres, 20 de maig del 2011

SENTIT COMÚ I VERGONYA PP DE GUADASSUAR!

EL SENTIT COMÚ S'HA IMPOST I ENS HA TORNAT A LA REALITAT
El Consell aprova el PGOU de Guadassuar després d'eliminar el PAI amb 6.000 cases i golf
El pla contempla crear sòl residencial per a més de 4.000 vivendes i arribar a 14.000 habitants en 10 anys

P.F.ALZIRA-LEVANTE.EMV-19-05-2011
El Pla General d'Ordenació Urbana d'Algemesí no és l'únic que la Generalitat Valenciana ha volgut desembossar abans d'acabar la legislatura. La Comissió Territorial d'Urbanisme també va aprovar en la seua última sessió el nou pla urbanístic de Guadassuar, del que finalment ha desaparegut qualsevol referència al macroprojecte que plantejava la construcció de més de 6.000 vivendes i dos camps de golf sobre una superfície de 2,5 milions de metres quadrats en la zona coneguda com el Molí Pinet i el Pi Redó, a l'altre costat de la CV-50. ni tan sols es contempla la reserva de sòl que fins a finals de l'any passat defenia l'alcalde, José Ribera, per si alguna vegada una empresa decidia assumir el projecte que la promotora va abandonar.
La supressió d'este ampli sector ha reduït sensiblement les perspectives de creixement del primer document tramitat en 2008, encara que el nou PGOU manté unes previsions de desenrotllament considerables al contemplar la reclassificació com a sòl residencial de quasi 1,2 milions de metres quadrats, en els que poden tindre cabuda més de 4.000 vivendes d'un grandària estàndard de cent metres, segons fonts municipals. En concret, el nou PGOU dissenya una ciutat per a una població de més de 14.000 habitants quan en l'actualitat el municipi compta amb 6.100 veïns. Les àrees residencials es distribuïxen en tres zones com a ampliacions del nucli urbà principal i, entre elles, destaca el sector de l'Alter, amb una superfície de mig milió de metres quadrats.
Cal llegir el programa electoral del PP de l'any 2007. Començava amb una carta de l'alcalde. Entre altres coses Deia: En l'actualitat estem tramitant l'aprovació del Pla General d'Ordenació Urbana. Tot un conjunt d'actuacions que una vegada en vigor, ens proporcionaran els mitjans necessaris per a assolir, si no tots, sí la majoria dels objectius. Actuacions com l'ampliació de la zona residencial, el camp de golf i tots els PAIs en tràmit. Podem afirmar que hem aconseguit el que volíem.
... Especialment les relatives a la tramitació del nou Pla General d'Ordenació Urbana amb la inclusió de totes aquelles actuacions urbanístiques ( cal recordar que els partits de l'oposició les van votar en contra).
La frase que va entre parèntesis també l'escriu l'alcalde. Quina vergonya!. Les previsions del nou pla tampoc se les creu ni les desitgem ningú. Prompte s'haurà de revisar.
Com és natural particularment no em llig el programa electoral del PP. Però mira per on hui m'ha donat per repassar el grau de compliment de l'anterior. M'agradaria que féreu el mateix.  Ho titulaven " 85 propostes per a continuar millorant Guadassuar". Copiaria tots els incompliments, però per poc copie tot el programa i he desistit per a no avorrir-vos. No han complit ni el 15%. Un poquet de per favor i... molta vergonya PP!.
  

dimarts, 17 de maig del 2011

PROU !!!

Este matí m'he portat una alegria molt gran, al comprovar que els jóvens espanyols, per fi, han decidit mobilitzar-se. Este País porta molt de temps notant la seua absència. Per a mi que havien sigut domesticats. La universitat que era el focus de tots els moviments juvenils (especialment la de filofilosofia), crec que va influir, sense adonar-se, en la paràlisi cerebral dels nostres jóvens. Com? Al canviar el sistema en els estudis, es van eliminar els cursos i es va imposar estudiar per crèdits. Conseqüència?, els estudiants encara que dels mateixos cursos ja no es coneixien entre ells, havia desaparegut l'amistat i la camaraderia de classe, de facultat i només es relacionaven en xicotets grups. Ara hi ha hagut un instrument que els ha aglutinat i són les xarxes socials. Els nostres jóvens estudiants no han vist reconegut el seu esforç. Quan l'economia anava bé, ells estaven treballant després de currar una carrera de molts anys d'estudi i de sacrifici, i els empresaris s'aprofitaven contractant-los amb contractes temporals fem i amb un sou mileurista qui arribava a això. S'han aprofitat i ara exigixen més formació. Però, Si tenim els jóvens millor formats de la història i no han parat de formar-se!. Si mires els currículums i et deixen sorprés!. El que passa és que els mateixos professors no som conscients del dany que estem fent quan diem que hui en dia no saben res. Jo pose com a exemple, que els meus fills saben i estan millor formats que jo, mil vegades. I els fills dels professors que critiquen, els pose com a exemple els seus propis fills, i em responen que han tingut més mitjans i possibilitats que nosaltres. És veritat, però són bons, les han aprofitat!. No tots els jóvens servixen per a estudiar, però que no diguen que és la generació "ni,ni" cada un busca viure la seua vida amb esforç, amb treball, però, no els estem ajudant. I esta societat ens estem aprofitant d'ells, no els estem donant les oportunitats que es mereixen. Com els polítics s'estan preocupant de la jubilació, si els jóvens no arribaran mai a ella degut que no hauran cotitzat el temps necessari?. Com es prolonga la jubilació, si escasseja el treball i al mateix temps es jubila gent als cinquanta i algun anys, perquè a l'empresa que fa uns beneficis anuals desorbitats encara li interessa fer més benefici i contracta a gent amb sous de misèria.  Açò és el que cal arreglar, entre altres moltes coses, i els jóvens ho saben, però se sentien incapaços. Per això m'alegre que reaccionen i diguen el que senten, el que estan passant i els canvis que este País necessita, per a millorar la seua vida i la de tots, no la d'uns quants.  DEMOCRÀCIA REAL PER A TOTS, JA!

diumenge, 15 de maig del 2011

EQUADOR DE LA CAMPANYA ELECTORAL

Ja hem passat l'equador de la campanya electoral. Hem fet el que se suposa que en estos casos s'ha de fer: col·locar cartells del candidat, posar pancartes, començar a difondre algunes de les propostes... Només ens falta repartir el programa electoral, esperar que les nostres propostes siguen creïbles per als votants i que nosaltres inspirem confiança que podem portar-les a cap. El PP va inspirar confiança en els anteriors comicis, respecte a la seua proposta estrela: els PAIs. La veritat és que ha sigut un total fracàs però, els votants li ho tindran en compte?. Esta vegada a pesar que ningú sabem en concret quin és el deute de l'Ajuntament (excepte ells, per això han prorrogat els pressupostos) en el seu programa proposen la construcció de la casa de la música. Està realment Guadassuar, en estos moments, per a escometre este gasto?. Els músics, no tenen la casa que en el seu dia van voler?.
Crec que nosaltres oferim un programa electoral seriós, creïble. Amb propostes concretes, realitzables i amb un candidat i llista electoral capaços de portar-les a cap i realitzar una bona gestió al capdavant de l'ajuntament.  Esperarem confiant que els votants pensen com nosaltres i ens donen els seus vots. I sempre, Visca la democràcia!
   
  

dissabte, 14 de maig del 2011

EXPOSICIÓ DE MARISA P. TRESCOLÍ

Ahir, divendres tenia moltes ofertes culturals i d'un altre tipus on acudir. Vaig decidir que la primera, sense cap dubte, era assistir a la inauguració de l'exposició de la meua companya de col·legi i professora d'artística Marisa. Em van acompanyar Pele, Violant i Eva. No sols la sala, també l'edifici és impressionant: La casa del Bou d'Albalat de la Ribera. Però especialment disfrutem admirant l'obra de Marisa, uns gravats magnífics. Li desitgem, i és segur  que el tindrà, molt d'èxit
 

diumenge, 8 de maig del 2011

COMUNIONS

Després de la tempestat d'ahir a la vesprada d'aigua i pedra (encara sort que va durar molt poc), va eixir el sol, perquè a Guadassuar es manté el costum de visitar la casa dels "comunioneros" a veure els trages. Els pares aprofiten per a complimentar a les amistats. Hui ja amb un dia esplèndid se celebra el primer diumenge de comunions. És una de les celebracions religioses que es manté. A Guadassuar els xiquets/es se reunixen en els seus col·legis respectius. D'ací van a l'església acompanyats per la banda de música. Quan acaba la cerimònia, acudixen a l'Ajuntament on se'ls entrega un obsequi. També l'AMPA els dóna un regal. I ja després cada u ho celebra amb la seua respectiva família. 
 

divendres, 6 de maig del 2011

COMENÇA LA CAMPANYA ELECTORAL



Hui divendres a les 0:00 hores, ha donat començament la campanya per a les eleccions autonòmiques i locals. Al donar el meu passeig matutí he vist un panell amb les fotos d'alguns candidats. No he pogut resistir-me i m'he acostat a veure'l. Falta u, falta nostre candidat Vicent Rosell. La impremta no ha tingut el cartell el dia assenyalat. Eixirem a apegar-lo aquesta nit. Esta vesprada potser m'anime a fer una volta i veuré que tal l'ambient. De moment em fa la sensació que encara no hi ha molt de moviment i és que les enquestes no són com per a tirar coets. Però bo, les enquestes també a vegades s'han equivocat, perquè l'esquerra ha reaccionat en l'últim tram i hem anat a votar. Les coses a nivell de la Comunitat es poden fer molt millor, també a nivell local. Les comunitats, generalment, han sigut unes màquines de gasto i de crear dèficit. S'han assumit moltes competències i en termes generals s'ha millorat, però també cal saber gestionar i donar prioritats per a arribar on el nivell et permet. S'han fet autèntics desbarats innecessaris i d'autobombo. Els ajuntaments són els que gestionen més prop dels ciutadans, i han assumit més competències de què legalment els correspon. És molt bonic tindre tots els servicis i de qualitat però, l'economia arriba fins on arriba. Hi ha vegades que s'han de fer sacrificis i els alcaldes comprendre que les realitzacions després cal mantindre-les, i per a això, els ciutadans són els que ho paguem amb les taxes i impostos i cada vegada se'ns fa més costa dalt.  No som nous rics, encara que ho hem paregut. Ací vos pose les dades de l'atur del mes de març a Guadassuar: 
TOTAL
HOMES
DONES
AGRICULTURA
INDUSTRIA
CONSTRUCCIÓ
SERVICIS
S.EMPLEO ANTERIOR
415
244
171
76
80
82
162
15
Un últim comentari: El dia 18 d'abril em vaig fer la pregunta de per què no una coalició d'esquerres en el poble?. El diari Levante del dijous 21 del mateix mes, publicava totes les llistes i candidatures donant-me la resposta: Ja no hi ha coalició Esquerra Unida i Compromís. Esperarem millor ocasió, amb altres candidats, en el lloc i moment oportú.

dimecres, 4 de maig del 2011

PARLEM DE FUTBOL

Per fi s'han acabat els Madrit-Barcelona. Quin aclaparament!. Esperàvem molt més futbol. S'ha parlat i escrit molt més de tot el que rodeja, s'ha creat molta polèmica, però quants minuts bons de futbol hem disfrutat?.
La realitat i l'estadística és la següent:

EQUIPS
GOLS A FAVOR
GOLS EN CONTRA
PUNTS
MADRIT
3
9
5
BARÇA
9
3
8


Si a més, la possessió del baló ha sigut aclaparador, si el bon joc ha correspost a un equip, que es deixen ja de laments i del que podia haver succeït. De tot açò parlarem la pròxima temporada. La realitat, el Madrit campió de la Copa del Rei i el Barcelona campió de Lliga i a la final de la Champions. El demés ho deixem per als periodistes que han d'omplir molt de paper i moltes hores de comentaris. Ah!, vaja calvari els ha tocat els aficionats del Madrit, haver de suportar l'entrenador quatre anys, que el disfruten!.
Nosaltres, tranquilitat i bons aliments. Ahir faves bullides i conill amb alls. "Que nos quiten lo bailao!"

diumenge, 1 de maig del 2011

1 DE MAIG

Ahir vam avançar la celebració de l'1 de maig que tradicionalment realitzem els socialistes de Guadassuar, amb uns actes molt senzills i carregats de simbolisme. Al mateix temps ens servix per a confraternitzar i passar el dia agradablement. Primer esmorzem en el bar Paes, a continuació anem al cementeri d'Alzira i amb els companys d'allí, visitem el monument en el qual estan els veïns de les dos poblacions, morts defensors de la república. Depositem rams de flors i es fan sengles discursos. Després ens traslladem al cementeri de Guadassuar i depositem un ram de flors en el xicotet monument commemoratiu que hi ha davall de l'olivera.

Acabem la jornada amb un dinar en un bar de la localitat. Discursos, xarrades, regals i així fins ben entrada la vesprada ens despedim contents d'haver-hi passat un dia de camaraderia.

contador de visites