dijous, 4 d’agost del 2011

EL CASUPET DE GUADASSUAR

Una parella es parapeta en el seu xalet il·legal per a evitar el derrocament
Només hi ha una orde de demolició, a pesar del centenar de cases sense llicència que hi ha en una zona de Guadassuar
Levante emv- 4-08-2011 TERESA JOAN-MOMPÓ ALZIRA
 Jacqueline i Alfredo han esquivat el desallotjament parapetats en el seu xalet. Superat el termini d'un mes Donat pel jutjat número quatre d'Alzira perquè abandonaren sa casa, construïda sense llicència en sòl no urbanitzable en la partida del Casupet de Guadassuar, el matrimoni (ell portugués i ella francesa, encara que empadronats a Guadassuar des de fa quatre anys) no vol deixar la seua vivenda. El jutjat considera que el seu xalet no és legalitzable segons les ordenances i el pla general d'ordenació urbana (PGOU). El que no té en compte és que el nou PGOU preveu, a requeriment del Consell, la regularització? de totes les cases il·legals del Casupet, més d'un centenar. Ells són els únics estrangers en esta partida, poblada majoritàriament per veïns d'Algemesí que han construït xalets, alguns inclús amb piscina, a pesar que les ordenances preveuen que només podran construir-se cases d'apers en les parcel·les amb més de 10.000 metres quadrats de terreny, segons va informar ahir l'alcalde, José Ribera, l'alcalde assegura que l'ajuntament ha complit amb les advertències, inspeccions, denúncies i sancions per a evitar les construccions il·legals, "però les nostres denúncies són de poble, i a eixes no fan cas". ¿?
Esta notícia ja ha aparegut en els mitjans de comunicación diverses vegades. Normalment les persones que van a construir-se una casa demanen informació urbanística, però este cas és molt habitual, algú que no és de l'ajuntament, els diu que no passa res, que es paga una multa i ja està i després a "aigües passades" vénen els problemes.: denúncia, jutjat, sentència ... derrocament?, però si hem emprat tots els estalvis de la nostra vida de treball en esta casa!. L'ànima se t'encollix.
Algú els va permetre establir-se durant molt de temps en el Casupet, de forma il·legal i construir cases, xalets... i fer els ulls grossos. La responsabilitat i la vigilància per a no permetre-ho correspon a l'Ajuntament. Per tant hi ha hagut desistiment de funcions. Fa uns 22 anys aproximadament, l'ajuntament va permetre la instal·lació de la llum. I no seria desitjable, però en algun PGOU es camuflarà d'alguna manera i es legalitzarà. Posteriomente vindran els verdaders problemes, com són, en una zona de cases disseminades, construir els servicis de clavegueram, llum, aigua potable, fems...
Comptat i debatut, que ni hi ha hagut, ni hi ha vigilància i si passeu per allí veureu que constantment s'estan realitzant obres, i ens preguntem: els municipals, que van per allí constantment i ho veuen realitzen les corresponents denúncies?, i si és així que decisions es prenen per part de l'autoritat competent?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites