diumenge, 10 de juliol del 2011

L'AVINGUDA DE LA DIPUTACIÓ (i... final?)

Les declaracions que expresse en el bloc són a títol personal, com sempre, i si no és així cite les fonts: premsa, escrits, partit...
La ronda, Avinguda de la Concòrdia, Avinguda de la Diputació, ha sigut des de la seua concepció un empastre, no sols ara. Si no tenim la memòria flaca, recordarem les distintes fases:
1r.- Crec que va ser la primera actuació de l'Ajuntament que es va realitzar a Guadassuar per reparcel·lació. Quasi cap veí afectat va estar d'acord amb tot el projecte. Per a això es va constituir una Associació de Veïns per a la defensa dels seus interessos. I vaja que ho van aconseguir!. a) No van estar d'acord en la distribució de les parcel·les b) no van estar d'acord en la distribució de les quotes urbanístiques. Tot això va comportar juís que van guanyar els veïns a l'ajuntament i que retardaren enormement el projecte i la seua realització,
2n.- Com va plantejar l'ajuntament la seua estratègia?. a) El projecte era una ronda, per tant no havia de permetre's construir en el costat més allunyat de la població, i es va permetre. El seu traçat, per dir quelcom, era singular: no seguia una línia (torta a conseqüència d'un pacte entre l'juntament i propietaris d'un terreny). No aportava el terreny que li corresponia a l'ajuntament.
A partir d'ací, voldria saber:
a) Quants propietaris falten encara per liquidar les quotes urbanístiques i durant quants anys han estat molts sense pagar.
b) Quines parts de la urbanització han pagat? De memòria crec que ni clavegueram, ni il·luminació, ni aigua potable, ni asfaltat, entre altres...
c) Dels beneficis que van tindre els propietaris de la venta de solars…s'han beneficiat d’alguna manera els altres veïns del poble?.
Altre ajuntament, va intentar pal·liar alguns dels defectes del seu traçat, amb voreres amples, aparcaments, jardins i arbratge amb reg a goteig, fanals etc.
Amb la tornada de l’actual alcalde, se'ls va ocórrer trencar-ho amb el pretext de fer dos carrils per sentit ( ni tan sols amb esbosses dibuixades en l'asfalt es va fer) i ara acaben de fer l'última (?) , Aureliano Lairón, en la seua crònica setmanal del diari Levante 10-07-2011, la titula "Faena de matalafer..." i diu: Un error  - els errors es paguen- en les obres, ha obligat a Guadassuar a refer l'avinguda de la Diputació. L'alcalde de la localitat, José Ribera, admet que els treballs que s'han realitzat no es corresponen amb el projecte (mentida, si fóra veritat que pague el responsable 180.000 euros) i decidix destinar 70.000 euros, més de set milions de les antigues pessetes, a revertir la reforma ( de mitja ronda, no?).  I després ens vénen amb això del control del gasto!.
i fins a açò ha destrossat l'actual ajuntament. Sense miraments de cap classe, botant-se a la torera l'opinió dels veïns i malgastant una quantitat de diners a la babalà, en època de crisi.
No sé si estaré encertat, però en una altra ocasió ja vaig comentar, que haguera sigut millor, ja que l'Avinguda de la Diputació és una carretera pertanyent al mateix organisme (La Diputació) que prenga l'assumpte en les seues mans i gestione la seua prolongació fins a la carretera d'Algemesí a l'altura del molí, donat que aquest ajuntament és incapaç de gestionar una solucció satisfactòria. Però crec que, aquest ajuntament prompte tindrà un altre projecte per mantindre-nos entretinguts una altra generació: "Una altra ronda".
I per a finalitzar, vull recordar que va haver-hi propostes, d'algun partit polític, en el seu moment de fer la ronda subterrània, perquè els xiquets anaren segurs als col·legis. També es van arreplegar firmes perquè davant dels col·legis fóra tot una zona enjardinada, açò es va pactar entre el PSOE-IU i es va plasmar i va aprobar, al seu moment, en el nou PGOU. Quan es va eliminar este acord pel PP, perquè no es van manifestar els firmants i van arreplegar una altra vegada firmes?.
És un absurd total els plantejaments de l'ús de la part central, i els carrils de circulació. Com jugaran els xiquets entre dos vies i després pretendre disminuir la velocitat del trànsit per a millorar la seguretat?. Ja està bé d'excuses, els xiquets van al col·legi amb més seguretat que en cap poble o ciutat d'Espanya: pas de vianants, semàfors i policia local. Cal protegir-los però, també ensenyar-los per a la vida
Acabe, jo he signat en contra l'ultima rectificació de la Ronda (i estic arrepentit, No vull que s'arregle res. Ja està bé de malgastar-se els nostres diners, en un carrer que els propietaris dels solars han obtingut més beneficis que en qualsevol altre.!), però Compromís hauria de pensar una altra estratègia com mobilitzar al pròxim Plenari tots els veïns afectats igual que es va fer (qui?) amb l'aparcament del Ravalet, ells són els que han de mostrar a l'alcalde i als representants del  poble, el seu desacord. També abans d’aprovar altre projecte Compromís que s’ho mire millor i evitaría les posteriors conseqüències. (A propòsit va haver-hi un regidor que va prometre deixar el Ravalet com abans de la remodelació. Vos acordeu qui?).
A pesar de voler resumir, m'ha eixit massa llarg.  A que sí José Luis?.

1 comentari:

  1. Molt agut lo de Jose Luis, si analitzarem detingudament tot el que ha fet eixa persona a Guadassuar, el balanç de resultats, tant a nivell economic com de practicitat, seria prou negatiu per al nostre poble, Qui redacta els projectes? Qui reb l'adjudicació? Qui fa una cagada rere d'altra?, jo crec que ja està bé i ens deuriem plantar, una cosa es el que diuen les urnes i una altra es prendre el pel al personal any rere any.

    ResponElimina

contador de visites