diumenge, 1 de maig del 2011

1 DE MAIG

Ahir vam avançar la celebració de l'1 de maig que tradicionalment realitzem els socialistes de Guadassuar, amb uns actes molt senzills i carregats de simbolisme. Al mateix temps ens servix per a confraternitzar i passar el dia agradablement. Primer esmorzem en el bar Paes, a continuació anem al cementeri d'Alzira i amb els companys d'allí, visitem el monument en el qual estan els veïns de les dos poblacions, morts defensors de la república. Depositem rams de flors i es fan sengles discursos. Després ens traslladem al cementeri de Guadassuar i depositem un ram de flors en el xicotet monument commemoratiu que hi ha davall de l'olivera.

Acabem la jornada amb un dinar en un bar de la localitat. Discursos, xarrades, regals i així fins ben entrada la vesprada ens despedim contents d'haver-hi passat un dia de camaraderia.

2 comentaris:

  1. Vicent: S’acosten les eleccions, època en què els partits carreguen les seues alforges de promeses i projectes molts dels quals segurament no arribaran a veure la llum. Podria ser bon moment per a refrescar la memòria d’aquells que ens van fer des del PP en les anteriors eleccions que recorde vagament i que han sigut una vegada més promeses incomplides.

    Estos dies en què hem tingut bon temps he rescatat la bicicleta i he recordat un dels projectes del PSOE “La millora de la carretera amb Algemesí”, Este tampoc es va complir. La veritat és que amb l’augment del trànsit, rotondes, pont de l’AVE, la situació actual és molt més complicada i perillosa encara.

    Veig com les poblacions veïnes potencien l’ús de la bicicleta, alternativa ecològica on les hi haja, i em pregunte. Ja que el transport públic és pràcticament inexistent a Guadassuar, i que va desaparéixer el servici amb València. Perquè no llanceu una proposta de millora de les nostres carreteres incloent-hi carril Bici, que ens acoste a L’Alcúdia i Algemesí poblacions tan pròximes i tan inaccessibles per a vianants i bicicletes. D’esta manera es podria utilitzar el tren sense agafar el cotxe, ja que en els trens està permés pujar bicicletes.

    Veig molta gent passejant, corrent o amb bici en els carrils d’Alzira a Carcaixent i Carlet a L’Alcúdia, que de prolongar-se podien ser utilitzats també per les nostres xavals que estan obligats a anar als instituts per a realitzar el Baxiller o els Mòduls formatius.

    Al arribar a este un poble una de les primeres coses que em va cridar l’atenció era l’ús generalitzat de la bici inclús per gent molt major, pareixia Holanda. Sent així, com és possible que no s’haja fet cap actuació per a afavorir este ús, a més l’única via segura que teníem que era la ronda s’ha perdut obligant als vehicles a passar fregant als ciclistes.

    Segur que alguna proposta en este sentit agradarà a molta gent i sobretot als jóvens que practiquen cada vegada més esport per les nostres estretes carreteres.



    Un abraç

    ResponElimina
  2. Hola Miguel!, ja feia temps que notava a faltar els teus amables i encertats comentaris. El nostre programa electoral ja està en impremta. No obstant et vaig a informar del que hem posat sobre este punt:
    2. Mobilitat: proximitat, estalvi i sostenibilitat
    Desenvoluparem programes de millora de la mobilitat dels xiquets i xiquetes (rutes segures), en col•laboració amb les AMPA. Impulsarem la implantació de “camins escolars segurs” en els desplaçaments de vianants als centres educatius.
    Estendrem les xarxes de vianants i ciclistes i les integrarem amb les zones verdes.
    Elaborarem un Pla Local de Seguretat Viària, per a identificar els punts de risc, evitar els majors perills, desenvolupar polítiques de prevenció.
    Adequarem l’Avinguda de la Diputació a les necessitats dels veïns.
    Potser s'hi podria haver-hi arriscat més, encara que no està el forn per a moltes promeses. Gràcies per preocupar-te i col•laborar.

    ResponElimina

contador de visites