diumenge, 13 de març del 2011

EL TRIBUNAL DE COMPTES OBRI DILIGÈNCIES PRELIMINARS

Levante EMV. CARLOS ALÓS ALZIRA 10-03-2011
La secció d'Enjudiciament del Tribunal De Comptes ha obert diligències preliminars per a estudiar la legalitat del procés de contractació de les obres del nou ajuntament de Guadassuar, que es construïx en l'edifici Balmes d'esta localitat. A més, l'organisme ha donat trasllat de tota la documentació relativa al procés de contractació al Ministeri Fiscal i també a l'Advocat de l'Estat perquè estudien si hi ha algun tipus d'irregularitat.
El mecanisme de control s'ha posat en marxa a penes mes i mig després que el regidor del PSPV a Guadassuar Vicent Rossell posara en el seu coneixement que l'alcalde, el popular José Ribera, havia contractat les obres del Balmes sense que existira crèdit disponible per a això en el pressupost municipal, la qual cosa contravé la legislació.La denúncia presentada per Rossell es recolza en un certificat del secretari general de l'Ajuntament de Guadassuar en el que s'arreplega la contractació per procediment negociat sense publicitat -és a dir a dit- per part de l'alcalde el 5 de juliol del 2010.
En un altre orde de coses el Ministeri de Treball repartix 1,9 milions d'euros entre 34 municipis per a pal·liar la desocupació agrària. La Ribera percebrà el 40% de les inversions previstes en la província, que sumen 2,5 milions d'euros. Les ajudes hauran de destinar-se a l'execució de projectes de millora del medi rural, com a obres en camins o séquies, marges... s'estima que enguany es col·locarà a unes 4500 persones, unes 500 més que l'any anterior degut que la dotació s'ha incrementat enguany un 2,79%.
No conec la part corresponent a Guadassuar, però espere que es contracte de forma coherent, especialment a aquelles persones que hagen treballat menys en la campanya tarongera i estiguen més necessitades. Ens agradaria conéixer quins són els criteris de contractació que es van a seguir i demanem als sindicats que estiguen pendents i exigisquen rigor en el seu compliment.
Estes són les xifres de la desocupació corresponent a Guadassuar el mes de febrer segons el SERVEF:

homes
dones
agricultura
indústria
construcció
Servicis
s.activ.
TOTAL
250
173
76
79
83
170
15
423

El dissabte vam visitar el nou magatzem de caqui de Guadacoop, amb una maquinara molt moderna que sens dubte redundarà en benefici de l'agricultura del nostre poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites