dimecres, 9 de febrer del 2011

HISTORIALS CLÍNICS

UN POC DE LITERATURA PER
JUAN JOSÉ MILLÀS
HISTORIALS CLÍNICS
Levante EMV 6-02-2011
Oliver Sacks relata en els seus llibres casos notables de percepció: persones que només veuen en l'espill el seu costat esquerre, gent que al despertar-se no reconeix com pròpia una de les seues cames, individus que tenen en els seus rostres punts cegos, és a dir, zones que no aconseguixen veure i que per tant no s'afaiten, etc.  El cervell és un misteri. Hi ha subjectes que un dia, a l'alçar-se del llit, es donen compte que la seua família, sent en aparença la de tots els dies, està formada en realitat per una panda d'impostors. Eixa filla que el besa i li dóna els bon dia, no és la seua filla, ni eixa esposa que li oferix amb la millor dels seus somriures un café és la seua verdadera esposa. Pocs relats tan apassionants com els relats clínics procedents del món de la psiquiatria.
L'altre dia, en el transcurs d'una entrevista en directe, Rajoy no va reconéixer la seua pròpia lletra. Va succeir en Veo7, amb Pedro J. Ramírez d'entrevistador i moderador. Una xica del públic li va preguntar a Rajoy per la fórmula del seu programa electoral per a fomentar l'ocupació jove, a la qual cosa el líder del PP va començar a titubar com si no haguera entés la paraula ocupació, o la paraula jove, potser com si no haguera captat, en general, el sentit de la pregunta. Després de set segons (una eternitat) de vacil·lacions, Rajoy va confessar: "M'ha passat una cosa verdaderament notable, que ho he escrit ací i no entenc la meua lletra". Sens dubte, no entendre la pròpia lletra no és el mateix que no reconéixer la pròpia cama, o la pròpia família, però té el seu aquell, sobretot en un polític amb aspiracions a governar. El més sorprenent, amb tot, va ser la seua falta de reflexos, perquè podia haver-se limitat a fingir que l'entenia i respondre.
I va respondre, però fixen-se el que va dir:"María. com més sàpies, quant millor et formes, com més et preocupes, com més vida tingues..., molt millor i moltes més possibilitats". Li va faltar afegir que tampoc li vindrien malament uns superpoders, que potser era el que portava escrit i no va entendre. Crec que va succeir el mateix dia en què David Bisbal va fer a través de Twitter el seu genial anàlisi de la crisi egípcia, però ignorem si això de Rajoy obeïa a la mateixa patologia. En tot cas, volguda Maria, fixa't a on ha arribat el senyor Marià sense entendre la seua lletra.
Este tio "cauqueja" més que jo, que ja estic jubilat. Quan ja tènia la reposta escrita és que JJ li havia preparat amb anterioritat la pregunta, i ni amb eixes. En fi que li examinen a veure si de tant en tant li baixa la tensió, o és que és així. Els espanyols tenen dret a saber-ho. En fi Rajoy for president (o Aznar, o Rato o Cascos - aquest no, que ja no està-…. BL,BL,ZZZZ)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites