dissabte, 6 de novembre del 2010

ENS DONA EL MATEIX... (?)

  
Estem assistint com espectadores passius a l'espoli més gran que s'ha perpetrat en la història de Guadassuar.
Un dels pocs edificis representatius de la cultura del nostre poble s'està derrocant de forma implacable davant dels nostres ulls, sense reaccionar.
No reaccionem!,  què ens passa guadassuarencs/es?.
Tan blans som? Ens dóna tot igual?.
Van començar per permetre que edificis singulars que estaven protegits pel nostre planejament (cases de la Gran Via), es realitzaren obres en els mateixos trencant l'harmonia del conjunt.
 Però açò clama al cel!, perquè se li hagen concedit 180.000 euros al nostre alcalde de subvenció de la Diputació i perquè vullga fer un Ajuntament nou, açò li dóna dret a destrossar un edifici representatiu d'una època com és el grup escolar Balmes (Les escoles)?.
Tan mal està l'edifici de l'Ajuntament?.  tan rics som, i tanta necessitat hi ha, quan els dos edificis (Ajuntament i Balmes) han sigut rehabilitats fa pocs anys?.
Què està passant ací?. No podria haver fet l'ajuntament en un altre lloc i haver-hi respectat les escoles per a casa de cultura en compte de fer el pegot al costat de la Biblioteca Municipal?.
També es va carregar el Ravalet i volia de nou destruir-ho per a fer un pàrquing. Encara sort que en este cas si que van reaccionar els veïns i es va paralitzar.
La ronda ja es va fer torçuda, per interessos inconfessables, ningú sap els diners que s'està gastant en ella, per a fer el que ningú sabem.
Ha volgut tallar tots els pins de la Gran Via, i la pressió veïnal i el Consell Valencià de Cultura han hagut d'intervindre per a paralitzar la dita aberració.
I per contra el sostre de l'Església (monument BIC), es va a caure i van passant dies, mesos , anys...
Guadassuar tanca els ulls... A TOT?.
Uns dies després de la publicació el el Blog d'esta notícia, apareix en el LEVANTE EMV (18-11-2010) un article que ens aclarix un poc més la situació de la demolició del Balmes:
1.- El valor total del projecte de rehabilitació està valorat en 2,2 milions d'euros.
2.- No es té, de cap manera la dita quantitat.
3.- La Diputació concedix una subvenció de 150.000 euros.
4.- Al rebre la dita subvenció l'ajuntament decidix fer dos fases.
5.- Primera fase la demolició amb un pressupost de 170.000 euros.
6.- Segona fase, ni se sap.
7.- En el moment d'escriure açò s'ha demolit, sense haver-se aprovat l'adjudicació a l'empresa, pel Ple.
En estos moments està plovent, ja no hi ha sostre, només queden alguns murs exteriors, aprofitem i ho tirem tot?. Temps al temps...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites