dijous, 5 d’agost del 2010

COMENCEN LES FESTES

                           
Comencem les festes estiuenques, religioses com: El Crist de la Penya, La Mare de Déu de la Misericòrdia (patrona de Guadassuar), L’Assumpció i Sant Roc.
I les profanes amb la tradicional setmana de "Danses de Guadassuar" declarades d’interés turístic nacional.
Hui comencem amb el trasllat de la imatge del Crist des de l’ermita fins a l’església i demà es procedirà a la processó,  i al matí primerenc, hi ha un acte molt emotiu per a algunes famílies: La banda de música fa un cercavila i arreplega en les seues cases als nous músics, estos junt amb els seus familiars els esperen i disparen una traca, incorporant-se el nou músic en la banda.
Molts/es guadassuarencs/es que viuen fora aprofiten este mes de vacacions per a tornar al poble i reviure els seus arrels. A tots ells els desitgem que la seua estada siga d’allò més feliç.
                          
Passe també a relatar-vos la notícia més comentada estos dies per la premsa, i que cada u traga les seues conclusions. Afegir que els veïns/es de Guadassuar també estan entregant per escrit en el registre de l’ajuntament les seues al·legacions respecte d’això. Si no tens formulari demana’l al PSPV-PSOE.

Las Provincias. La Ribera-Costera
El PSPV d’Alzira critica un «boicot» als recursos.
El Consorci ha advertit que tots els ajuntaments poden registrar estes queixes contra la taxa de tractaments de residus.

La polèmica sobre la nova taxa per tractament de residus que gestiona el Consorci Ribera-Valldigna no cessa. A les llargues cues en les oficines de Correus de molts municipis de la Ribera per a arreplegar els rebuts per a abonar este impost se suma ara un altre col·lapsa, en este cas, en l’Ajuntament de Guadassuar, seu del Consorci.
I és que la campanya promoguda pel PSPV d’Alzira perquè els ciutadans recórreguen esta taxa per considerar-la il·legal està donant els seus fruits i són moltes les queixes que arriben cada dia a Guadassuar. En el matí d’ahir, diversos dirigents socialistes van acudir al consistori de la localitat per a fer entrega d’uns 1.200 recursos però estes queixes no van poder ser registrades ja que el funcionari del Consorci es troba de vacacions. «Un dels funcionaris municipals ens ha dit que no podia arreplegar més recursos perquè estava col·lapsat i no podia registrar-los en el moment, ja que no és la seua tasca», ha explicat Fernando Pascual, secretari d’organització del PSPV d’Alzira.
«Açò és un boicot contra un dret fonamental perquè el Consorci no està facilitant que els ciutadans puguen exercir el dret a poder recórrer esta nova taxa injusta, abusiva i il·legal», ha afegit Pascual.
No obstant això, des del Consorci han assegurat que es poden presentar els recursos en tots els ajuntaments que conformen esta institució. Una possibilitat que fins al moment no es contemplava per la negativa d’alguns municipis. Així, per a solucionar este problema, el vicepresident del Consorci, José Luis Sanchis, s’ha posat en contacte amb el president, José Ribera, que s’ha compromés a enviar en el dia de hui una circular als 52 ajuntaments que formen este ens perquè habiliten un registre per a arreplegar els recursos dels ciutadans.
«Confiarem i esperem que el senyor José Ribera complisca la seua paraula, si no és així el dilluns ens traslladarem amb un notari a la seu del Consorci i d’allí al jutjat de guàrdia a exercir el nostre dret a recórrer», ha sentenciat Fernando Pascual.
El secretari provincial de Medi Ambient del PSPV, Cassià Martorell, ha demanat que s’explique «que es va a fer amb l’1,3 milions d’euros de més que recaptarà el Consorci Ribera-Valldigna».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites