dilluns, 14 de juny del 2010

SENTÈNCIA

LEVANTE EMV. La Ribera 10-05-2010. T.J.
El jutge anul·la la reducció de jornada imposada a dos interines de Guadassuar.
El jutjat del social nombre 15 de València ha acceptat la demanda de dos treballadores de l’Ajuntament de Guadassuar a les que el consistori els va imposar una reducció del 50% de la seua jornada laboral com a assistents d’ajuda a domicili. El tribunal hi hi ha dictat sentència que impugna la modificació del contracte. Les empleades, que treballaven a jornada completa en el Servei d’Assistència a Domicili, van ser advertides a l’octubre de 2009 que la seua jornada es reduiria un 50% l’1 de gener del 2010.
Durant 4 mesos i mig s’han vist obligades a  realitzar mitja jornada. El consistori va aprofitar esta reducció de la jornada per a contractar altres dos treballadores. A l’abril, quan es va dictar la sentència, les assistents van recuperar la dedicació determinada en el seu contracte, que establix una jornada de 40 hores setmanals. Segons la sentència, la imposició de l’ajuntament constituïx una transformació unilateral del contracte, quelcom que segons l’Estatut dels Treballadors precisa del consentiment d’ambdós contractants, per la qual cosa la declara nul·la.

L’Inem s’ha instal·lat fa temps, en l’Ajuntament de Guadassuar en la seua faceta de contractació. El que passa és que a més l’alcalde contracta i despedix a dit, sense necessitat cap tipus d’oposició, d’examen, ni de valoració de mèrits. Ja ho saben els guadassuarencs/es a entregar els currículums en mà a l’alcaldia i, a esperar…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites