dimarts, 27 d’abril del 2010

PINS DE LA GRAN VIA

Ha sigut necessari quatre titulars de premsa, en dies distints, rematats pel de hui en el que fins al president del CVC insta al Sr. alcalde a preservar i conservar el Patrimoni Paisatgístic i de valor arbori dels pins de la Gran Via. Cal tindre clar que en l’esforç han estat els partits de l’oposició ( a continuació escanege la moció presentada pel PSOE, amb el segell del registre d’entrada de l’Ajuntament del dia 9 de març del 2010, i que el Sr. Alcalde el dia 17 d’abril declara en el Levante, que no tenia cap notícia de l’oposició en este sentit:" No obstant això, l’alcalde va dir ahir a Levante-EMV que desconeix esta nova postura de l’oposició: "Em sabria molt malament que hagueren presentat algun escrit sobre la Gan Via i que no m’ho hagen comentat personalment", indica. Sobretot perquè el ple va adjudicar fa poc a una empresa la tala dels arbres que, previsiblement, començarà el dilluns." - un poc lent si que és o no li importa un rave el que diu l’oposició), també els jóvens han creat en Facebook un grup a què s’han adherit molts d’ells posicionant-se i sensibilitzats en contra de la tala dels pins.
Continuem demanant al Sr. alcalde que no talle els quatre pins que ell crega que estan torçuts, sinó que tècnics competents facen un informe global i individual de cada un d’ells i les alternatives que s’ha de seguir en cas de tales: Com repoblar, amb quines espècies etc. I intentar que la nostra Gran Via continue donant una singularitat al nostre poble i que els veïns se senten satisfets i disfruten d’ella.

                       
             Vicent Rosell Colomer, com a portaveu del grup municipal del PSPV-PSOE de Guadassuar, EXPOSA QUE
Transcorregut un temps prudencial per a la reflexió sense la pressió del moment amb la immediatesa que es va realitzar el ple extraordinari i urgent el día 18 de gener, per a prendre mesures sobre la caiguda d’alguns arbres en la població i en especial algun pi de la Gran Via degut als vents huracanats del 14 i 15 de gener, constatem que l’acord adoptat va ser desafortunat atés que, si en un determinat moment un arbre ha pogut caure, açò condiciona en tot moment i en totes les circumstàncies, a la resta dels pins. No es valora com la coincidència d’un cas aïlat i diferenciat, en un dia de vents especialment importants.
En situacions com estes, les mesures immediates i dràstiques de tala solen ser desafortunades, la pressió del moment, interferíx a considerar una valoració racional, tècnica, fonamentada del risc de caiguda de pins, que passa per un informe tècnic que avalue la situació fitosanitària, estructural. biomecànica, el seu assentament. les condicions existents de manteniment i propose les òptimes per a cada un dels pins existents, així com les mesures oportunes que minimitzen els riscos.
Encara que valorem l’opinió dels veïns de la Gran Via, especialment d’aquells que van viure el perill immediat en les seues vivendes i persones, creiem que no tot s’esmena a base d’eliminar a aquells elements que els poden provocar, més aïna de donar-los el tractament adequat per a eliminar tots els possibles riscos. Recordem que per exemple el frontó municipal també va caure pel vent, i es van tornar a construir un altre prevenint que es repetira anàloga situació. Els para-sols de l’espaí sonor varen caure dues vegades i també s’han tornat a construir i no s’ha valorat que tornen a caure i puguen provocar una desgracia.
SOL•LICITA
Que siga analitzat el tema per tècnics competents, que ens donen la suficient informació, confiança i solucions perquè no puga ocòrrer cap incident que puga violentar els veïns i les seues propietats.
i una vegada estudiada la documentació, puguem revisar i revocar la decisió presa pel ple en el seu dia i així s’evite la tala indiscriminada de tots els pins de la Gran Via.
Vicent Rosell Colomer
Portaveu del grup municipal PSPV-PSOEGuadassuar, març 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites