diumenge, 21 de febrer del 2010

I ARA... PAI SALA REX

Publicat a LAS PROVINCIAS (16-02-10) La Ribera-Costera
Guadassuar impulsa un PAI amb una sala de celebracions i un hotel
Les anhelades obres per a urbanitzar els 100.000 metres quadrats de sòl terciari s’iniciaran a finals d’enguany
Zones verdes. Tant en el disseny com en l’elecció dels arbres es tindrà en compte la necessitat crear una barrera vegetal, des del punt de vista del paisatge, i una visual amb l’autovia que també actue com a barrera acústica. Per este motiu, les espècies a plantar hauran de tindre la suficient alçària i envergadura.
Edificació. Les activitats permeses en este sòl terciari són hoteleres, recreatives i edificis d’oficines. Les parcel·les tindran una superfície mínima de 1.000 metres quadrats i es podrà construir un màxim de dos plantes sobre rasant.
Aparcaments. Prohibit aparcar en les via pública fora dels espais destinats amb este fi.
Un somni per als nóvios. Així es podria considerar el triangle Alzira, Guadassuar i l’Alcúdia. I és que en poc més de 10 quilòmetres la Ribera compta amb cinc salons de boda, tres a Alzira, un a Guadassuar i un a l’Alcúdia.
Però l’arribada de l’any que ve portarà a Guadassuar noves sales de celebracions. Açò se deu al fet que la localitat ha impulsat un Pla d’Actuació Integrada (PAI) que inclou una sala de banquets i un hotel, entre altres servicis.
Per este motiu, en 2011 Guadassuar podria comptar amb un saló més que s’unix a l’actual, Sala Rex Guadassuar, ubicada en l’interior del nucli urbà. Un total de cinc serien els restaurants dedicats a este tipus de celebracions en poc més de deu quilòmetres, un recorregut que unix els tres municipis que podria passar a denominar-se la ruta de les bodes.
De moment, encara es desconeix quina serà la data exacta en què començaran a construir estes noves sales del Grup Rex que estaran ubicades a l’eixida de Guadassuar en direcció a l’Alcúdia.
Unes sales que s’uniran a les ja existents a Alzira, Rex Cotonera i Rex Natura, i la situada en el nucli urbà de Guadassuar i que augmentarà les opcions per als futurs matrimonis.
I és que són en estos terrenys, que es troben en la part esquerra del pont que creua la Séquia Reial del Xúquer a l’eixida de la localitat, els que es van a urbanitzar a través del pla posat en marxa per Guadassuar que permetrà reclassificar eixe sòl passant de no urbanitzable a urbanitzable d’ús terciari.
Un PAI, el promotor del qual és la UTE formada pel Grup Rex i la Cooperativa de Transports Centval, que després de cinc anys esperant es va publicar ahir en el Butlletí Oficial de la província (BOP), després que la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Vivenda donara el vistiplau.
La sala de banquets no serà l’única que ocuparà els 100.000 metres quadrats de sòl terciari i és que Centval té previst la construcció d’un aparcament i un hotel en estos terrenys, destinats al sector servicis.
Però els veïns de Guadassuar encara hauran d’esperar un any per a poder veure a les màquines en el que ara són camps de tarongers ja que la urbanització dels 100.000 metres quadrats, que es convertiran en ús terciari, començarà «a finals de 2010», segons va indicar l’alcalde, José Ribera.
Unes obres anhelades pels habitants d’esta localitat ja que la requalificació d’eixe sòl i la construcció de diverses empreses de servicis «crearà llocs de treball i dotarà a la localitat d’una entrada com toca», va assenyalar a LES PROVÍNCIES José Ribera.
De moment, el 70% de la superfície és propietat de la UTE Grup Rex i Centval promotora de la urbanització del sòl, mentres que el 30% restant pertany a particulars. Per este motiu, encara es desconeix què més servicis inclourà esta nova zona de Guadassuar que augmentarà les oportunitats laborals dels veïns i que donarà una nova imatge a l’entrada de la localitat des de l’Alcúdia.

L’amic i regidor del PSPV-PSOE Vicent Rossell, ens envia el seu comentari i autoritza la seua publicació.

            El Sr. Alcalde de Guadassuar torna a mentir.

Fa uns dies el senyor Ribera afirmava en la premsa que per haver-se aprovat per la Conselleria el PAI “las obras para urbanizar los 100.000 m2 de suelo terciario se iniciarán a finales de este año” i que la promoció de les obres la farà una UTE formada pel grup Rex i per la Cooperativa de Transport Centval, prometent llocs de treballs per a tots en un futur hotel, una gran sala de banquets i un llarg seguit d’instal·lacions de luxe. 
            Altra vegada més el nostre Alcalde pretén enganyar als veïns i, a l’igual que ha fet en el tema del PAI del Golf, vol fer creure que la seua ficció serà una realitat prometent “castells de fantasia” sense fi i que ens farà a tots rics en poc de temps gràcies a les seues elucubracions. 
            Allò cert és que el PAI al que fa referència fou aprovat per la Generalitat fa ara prop d’un any (1 de juliol de l’any 2009) i que l’única cosa que s’ha fet és publicar-se l’acord en el Butlletí Oficial de la Província. 
            El que amaga conscientment el senyor Alcalde és que ni el grup Rex ni la Cooperativa de Transports tenen la mínima intenció de fer-se càrrec del projecte, i menys encara de finançar-la l’entitat bancària respectiva (Bancaixa). Això ho sap perquè li ho han dit personalment i també és sabedor que, encara que l’Ajuntament vullga iniciar l’actuació per medis propis, els propietaris dels terrenys han manifestat que no pensen aportar ni un cèntim. 
            El responsable de la Cooperativa li ha dit que, a la vista de l’enorme demora en tramitar el projecte, s’ha instal·lat ja en el municipi d’Algemesí, i que no necessita ara per a res eixos terrenys. El responsable de la Sala Rex li ha posat de manifest la seua falta d’interès actual en portar endavant un projecte d’eixes característiques.  
            Novament el senyor Ribera pretén enganyar a tots, i segueix en el seu món de fantasies que l’està portant de fracàs en fracàs. 
            Com li hem demanat en reiterades ocasions, el que cal en aquest moment és prudència en projectes destrellatats, i una actuació decidida i activa per a resoldre els veritables problemes dels veïns, en compte de seguir endeutant l’Ajuntament amb les seues fantasies. 
            Per favor, deixe d’enganyar als seus veïns.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites