divendres, 8 de gener del 2010

PLAN GENERAL D'ORDENACIÓ URBANA

Coses que no és diuen sobre el nou Pla General de Guadassuar


Conseqüències negatives de l'aprovació definitiva del Pla General:
A.- Conseqüències negatives per als propietaris dels sòls a reclassificar.

L'aprovació definitiva del Pla General que vol l'alcalde per a Guadassuar, suposarà en este moment, quan està clar que no existirà en un futur pròxim ( en cap cas inferior als 10 anys) una iniciativa privada que desenrotlle els grans sectors de sòl residencial previstos ( l'Alter i golf) la necessitat optar per alguna d'estes dos solucions, a qual de les dos amb conseqüències més nefastes:

1.- La tramitació de la urbanització dels sòls per gestió directa per part del propi Ajuntament, imposant als propietaris del sòl actual l'obligació de pagar les seues quotes d'urbanització, ja que l'Ajuntament no podrà consentir el pagament en terrenys davant de la falta de “eixida” en el mercat del dit sòl.
Esta solució pot suposar la ruïna per a les famílies, davant de l'obligació de pagar quantitats elevadíssimes ( no inferiors en cap cas a 120 euros per m2 de sòl), que no tindran la possibilitat de vendre els seus terrenys a un preu raonable ja que no hi ha demanda alguna de les futures vivendes.

2.- la no tramitació cap d'urbanització, deixant els sòls classificats com “urbanitzables” a l'espera de “millors temps”.

En este cas, els propietaris han de saber que el sòl, que actualment tributa als efectes de l'Impost sobre Béns Immobles ( contribució ) com a rústic, passarà a tributar com “urbà”.

Això implicarà que els propietaris passaran de pagar, com a mínim, més de 10 vegades l'impost anual que hui paguen. Tot això sense perjuí que el canvi en el tipus impositiu que tinga l'Ajuntament establit puga ser modificat a l'alça.

Igualment, han de ser conscients els propietaris que, a partir d'eixe moment, qualsevol transmissió de la propietat dels terrenys, inclús en el cas d'herències de pares a fills, tributarà als efectes de l'Impost sobre l'Increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana ( Plusvàlua municipal ) atenent al nou valor urbà del sòl agrícola.

Estos tributs hauran de pagar-los tots els propietaris agrícoles de terrenys reclassificats sense tindre expectativa alguna d'obtindre cap major valor pels esmentats sòls durant molts anys, a l'espera que torne la “bambolla immobiliària” ( si torna ) i apareguen inversors privats que estiguen interessats a fer macro urbanitzacions de luxe en eixe emplaçament.

Deixant de costat els deliris de l'alcalde, l'única cosa cert és que els propietaris d'eixe sòl pagaran durant molts anys quantitats molt elevades sense expectativa alguna de benefici.
B.- Conseqüències negatives per a l'Ajuntament de Guadassuar ( TOTS )

El que tampoc diu l'alcalde de Guadassuar als seus veïns són les conseqüències negatives que eixa actuació tindrà per al propi Ajuntament, l'aprovació per part de la Conselleria del Pla General que impulsa.

1.- La negativa dels propietaris a col·laborar amb l'Ajuntament, davant de la falta d'expectatives de negoci, serà un focus de conflictes judicials la resolució del qual pot arribar a suposar en un pròxim futur, l'obligació de fer front a importants gastos per a pagar indemnitzacions.

Un exemple d'açò és l'actitud que ja estan prenent els propietaris del macro Polígon de residus ( Polígon La Garrofera ) de 1.000.000 de m2 que ha adjudicat l'Ajuntament a l'empresa “Desenrotllament Urbanístic Mare Nostrum, s.L.u.” ( de la família Campos Suñer d'Alzira )

Els propietaris que representen la immensa majoria dels terrenys afectats (incloent la pròpia Diputació de València) han presentat recursos contra la dita decisió, pels elevadíssims costos de l'actuació, a pesar d'això l'alcalde s'encabota a seguir avant.


2.- S'oblida que l'Ajuntament estarà obligat a pagar a la Generalitat, dels fons propis del Pressupost Municipal ( açò significa tot el poble ) i sense possibilitat de repercutir-ho sobre els propietaris, les anomenades “quotes de sostenibilitat ” a raó de 6 euros per cada m2 reclassificat.

En el cas de Guadassuar, això suposarà almenys 30 milions d'euros ( 1000 euros per cada ciutadà siga xiquet o adult) en el primer any d'entrada en vigor del nou Pla ( 6 euros per més de 5 milions de m'a2 reclassificar).

Si els promotors de l'actuació del golf han deixat perdre 1,4 milions d'euros, considerant inviable l'actuació, no s'arriba a comprendre com pretén l'alcalde que una altra iniciativa privada assumisca, en un termini de temps raonable, el desenrotllament d'una actuació semblant.

La nostra conclusió i consell.

Les greus conseqüències descrites, tant per als propietaris dels terrenys com per al propi Ajuntament( Ajuntament som tots), aconsellen que l'alcalde “aterre” i deixe de “delirar” i faça finalment cas al que demanem, que reflexione i encare una planificació urbanística per a Guadassuar més realista i ajustada a les necessitats dels veïns.

Este escrit me l'envia el meu amic VICENT ROSELL

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites