divendres, 22 de gener del 2010

LA REPARTICIÓ DE LA CARN

SANT VICENT DE LA RODA, PATRÓ DE GUADASSUAR, LA FIRA I LA REPARTICIÓ DE LA CARN. De les nostres festes d’hivern explicaré amb les mínimes paraules la tradicional "Repartició de la Carn":
            
El dia anterior a la festa del patró, perquè tots els guadassuarenses pogueren celebrar-ho almenys dinant, els festers acompanyats per les autoritats i poble en general, repartien els aliments necessaris per a confeccionar l’olla i un poc més, a les famílies més necessitades. Posteriorment es portaven al domicili el dia anterior, convertint l’acte de la Repartició de la Carn, en una cavalcada festiva en la qual participa tot el poble i visitants, en ella els festers distribuïxen les pastes dolces típiques de l’ocasió i de beguda mistela.
             

Ahir l’Asociaciación "Amics de la Repartició de la Carn" , el president i la resta de membres, van fer per segon any consecutiu, la seua presència i participació, gaudint de les simpaties del públic i de molta gent que ens va demanar que els apuntàrem. A poc a poc anirem consolidant-nos. Animar-vos l’any que ve!.
Com a novetat, la presentació per primera vegada dels balladors/es locals del "Bolero de Guadassuar".

      
El president del CVC, D. Santiago Grisolía, va fer el pregó de les festes. Posteriorment el Sr.alcalde va obrir la Fira i l’Exposició.
                 
                                                          
Un grup reduït de veïns es van veure sorpresos quan a l’arribar a l’inici del  carrer de la sala multiusos, una vegada van passar els festers i autoritats, es va acordonar el carrer pels membres uniformats de protecció civil, i no se’ls va permetre l’accés a l’acte de la inauguració de l’exposició. Veient que ningú els feia cas de les seues protestes i retraient l’actitud de qui havia donat semblant orde, la majoria de veïns sentint-se discriminats van optar per abandonar l’acte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites