dimecres, 27 de gener del 2010

LA GENERALITAT DEU AL POBLE 4.060.600 EUROS

El Consell deu 184 milions als
ajuntaments de la comarca
Camps asfixia als alcaldes al retardar els diners promesos en 1999
CARLOS ALÓS. LEVANTE EMV. ALZIRA
El fons de compensació municipal, una proposta que el llavors president de la Generalitat Eduardo Zaplana, va llançar en 1999 per a dotar als ajuntaments de més recursos econòmics, mai ha passat de la categoria de projecte. La iniciativa l’ha représ el Consell de Camps, que xoca davant de la falta de liquiditat per a portar-la a terme a pesar que la Federació Valenciana de Municipis i províncies (FVMP) ja s’ha manejat diversos esborranys.
En eixos 11 anys d’incompliment els ajuntaments han hagut de sufragar competències de l’Administració autonòmica. Per això, s’ha creat una espècie de deute històric amb els municipis.
S’ acaben de quantificar eixe deute històric, que per als 47 municipis de la comarca supera els 184 milions d’euros. Eixa situació provoca «asfíxia als consistoris. Se va exigir a la presidenta de la FVMP i alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, que reclame al Consell els 29 milions que l’Executiu de Camps deu al seu municipi «o /que deixe el càrrec».
S’ha xifrat en 183 milions d’euros el deute històric que el Consell manté amb els 47 municipis de la comarca pels servicis prestats a través dels ajuntaments i que realment són competència de la Generalitat.

D’esta quantitat, destaquen els 28,9 milions d’euros que el Consell li deu a Alzira o els 18,9 a Sueca. En 1999 la FVMP i el llavors president Zaplana, van anunciar la creació d’un Fons de Cooperació de 300 milions anuals perquè aquelles competències que són pròpies de la Generalitat i exercixen els ajuntaments comptaren amb finançament. « dels 3.300 milions d’euros que els valencians reclamem per estos 11 anys de mentides i incompliments, als ajuntaments de la Ribera li corresponen 184 atenent a criteris de població».
S’estan presentant mocions en tots els consistoris reclamant els diners. «El principal responsable és Camps».

Resumint. La Generalitat deu a Guadassuar 4.065.600 euros, que traduït a pessetes són 676.458.920. Les preguntes poden ser: Com i on es comptabilitza açò?. S’afigen els interessos?. Quines obres s’han fet amb estos diners?. Quina quantitat es torna anualment?. Durant quants anys?…
És a dir, que els alcaldes estan exigint l’IVA al govern per les obres realitzades pel Fons Estatal per a l’Ocupació i Sostenibilitat Local, cosa que em pareix molt bé, encara que no siga molt, i estes que són una barbaritat no es manifesten?, ni fan declaracions?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites