divendres, 8 de gener del 2010

LA FIRA AGRÍCOLA "AGROGUADASSUAR"

Ahir es va inaugurar l'edició XVI ena. d'Agroguadassuar. Aquesta fira va nàixer a l'any 1994. El ideòleg i fundador d'aquesta fira va ser Enrique Montalvá Jornet. Encara recorde quan em va vindre a parlar a l'ajuntament i comentar-me: per què no una fira agrícola a Guadassuar?. Al principi ho he de confesar em va fer una mica de respecte, una altra fira. Al poble en eixa època no estava tan desenvolupat l'urbanisme com en l'actualitat, no teniem les Rondes i era molt dificultós circular perquè a més es volia fer coincidir les dates amb la Fira tradicional, per així garantir l'èxit de visitants. No obstant Enrique va insistir i em va fer vore la necessitat de la fira en un poble com el nostre. A partir d'eixe moment l'Ajuntament en pes li vam donar tot el recolzamet per portar a terme aquesta tasca. Enrique va buscar un grup de gent formant una junta i començarem a treballar. Nosaltres l'acompanyarem a visitar els organismes oficials, conselleries d'agricultura, indústria... a buscar el recolzament i les subvencions. Ells portant a bon fi totes les infraestructures i materials necessaris.El primer any ja va ser un èxit. Va vindre el Director general de la Conselleria de indústria. Quan va finalitzar la fira anàrem a portar un dossier als consellers i agrair-los la col·laboració i ja ens van dir que estàven enterats de l'exit i que a l'any següent vindria el conseller a inaugurar-la. Va complir la paraula. L'any següent la fira es va consolidar en tota la comarca i augmentaren els stands de forma sorprenent amb expositors de tota la comunitat i forasters.


Al vore l'èxit, també em proposàren muntar la fira d'artesania al carrer de les portelles. No era posible. Eren els temps d'expansió de les nostres fires.

Hui estem en altra època. Estem en època de rescessió, les dos fires s'han resentit. Menys expositors, menys visitants, menys compradors, menys negoci. És el moment d'unificar les dos fires en una i buscar altres alternatives temàtiques més amples i modernes. I agrair a Enrique tota la tasca que va fer ell durant molts anys, fins que va dimitir, i a tots els demés presidents i juntes per la labor tan important que van desenvolupar i estan desenvolupant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites