divendres, 8 de gener del 2010

ESTUDI DE L'AIGUA

BREU EXPLICACIÓ DEL GRUP MUNICIPAL PSPV-PSOE DE GUADASSUAR



Llegit l’últim BIM municipal, juny 2008-num.17, en la secció corresponent als grups Municipals veiem que hi ha algunes inexactituds

No anem a entrar al tema de l’aigua a nivell de la comunitat, per què dona a entendre que els únics entesos son els del PP, i li trauen a base de mentides, molt de rendiment electoral. Tan sols recomanaria llegir l’article publicat al Levante el dia 25 de juliol (Comunitat Valenciana pàg. 5) amb el titol “ Hacienda exige ahora el IBI de Alarcón a los regantes del Júcar, que lo cedieron al estado”, potser els resultarà molt aclaridor i no escriuran de oïdes i sense cap base.

En la part final que parla del àmbit municipal, no volem pensar que de mala fe, i més be volem atribuir-ho a que cap regidor/a estava com a tal excepte un/a, a la legislatura 1991-95, o que el redactor no està ben informat.

El PP, presenta com a novetat per tal d’estalviar aigua, traure a subhasta la privatització del servei de l’aigua potable. I també la reutilització de l’aigua.

EUPV-BLOC-VERDS-IR Expressa la seua estranyesa que el PSPV-PSOE s’abstingués en la votació de la proposta feta al ple pel PP.


EXPLICACIÓ

A la legislatura abans nomenada (1991-95), a proposta de l’alcaldia es va fer un estudi integral del cicle de l’aigua (xarxa de distribució d’aigua potable i xarxa d’aigües residuals i claveguerams), capdavanter en la comarca, per EGEVASA (en aquells moments empresa de la Diputació de València), l’estudi de la gestió de l’aigua potable es troba finalitzat al nostre Ajuntament. EGEVASA, va convidar a tota la corporació a visitar el seu centre principal per tal que els regidors/es veieren in situ com gestionaven el tema i amb que mitjos contaven. Davant la importància del tema, la nostra sorpresa fou que tan sols va acudir un membre de la Corporació.

Les conclusions i propostes de l’estudi de la gestió de l’aigua potable es va presentar a l’ajuntament que en sessió Plenària amb data 24-02-1994 va decidir no seguir endavant per 6 vots a favor (PSPV-PSOE) i 7 en contra ( 4UV, 2 PP, 1 EUPV), segons consta a l’acta de la sessió.

És veritat que es varen fer 7 fases de la renovació de la xarxa d’aigua potable amb subvenció de la Diputació a les legislatures del PP, va ser una cosa ben feta per ser una necessitat bàsica i imprescindible. El PSOE tan sols va fer una que completava el que faltava de la xarxa. Però sens dubte l’obra més important fou portar l’aigua de la Garrofera per a consum humà.

Respecte a la reutilització de l’aigua, la nostra preocupació fou fer la depuradora. La del alcalde actual, per reutilitzar aquesta aigua va manar fer un clot al costat de la mateixa que els regidors del PP poden anar a visitar perquè està igual que fa 10 anys.

I penalitzar el preu de la tarifa de l’aigua als usuaris que més gasten, això es va posar en pràctica en la legislatura que hem nombrat.

Esperem haver contribuït a aclarir el tema, i sense pretensió d’entrar en cap tipus de debat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites