divendres, 8 de gener del 2010

AJUDES A GUADASSUAR PLAN ZP

Anit vaig assistir al Plenari monogràfic que es celebrava a l'Ajuntament de Guadassuar. Ja feia anys que no anava perquè solc posar molt nerviós, però el meu amic Enric em va convéncer i alhora de la veritat ell es va posar malalt, no obstant jo vaig assistir. Les meues previsions es van complir. Prepotència en algunes manifestacions d'alguns membres de l'equip de govern, açò és perquè no han passat per ser oposició. La regidora d'EU, com sempre li ho va dir el secretari, donant la tabarra, i jo afig i sense res de forment. No aporta res al debat. En tota la nit sembla que volia justificar la postura del seu grup de no aportar cap iniciativa ni projecte a executar pel Pla ZP, tan sols parlant, anit se li ocorregué una idea: posar plaques solars a la teulada del cementeri. Per rematar la feina alhora de votar s'absté i pretexta que s'ha enganyat. L'Alcalde en un gest de rapidesa mental i de provocació, para la votació i li diu que no es pot fer però en aquesta ocasió que si vol votar que no, tornem a repetir la votació, davant d'aquesta reacció la regidora "es caga damunt" i torna a votar abstenció. Hem va paréixer d'un ridícul tremend. Crec que ja fa temps que és l'hora del relleu.
El regidor del PSPV-PSOE Enrique Carretero, em va sorprendre. És el menys preparat en quant estudis, en canvi va fer una defensa dels projectes del partit i de la defensa de les funcions dels regidors de l'oposició encomiable. Amb un guió ben estructurat i preparat, i amb l'efusivitat que te a l'hora de manifestar-se, va anar desgranant cadascun dels projectes que presentava el PSOE al Pla ZP, i que no s'ha acceptat cap per l'equip de govern:
Vicent Rosell Colomer, com a portaveu del grup municipal del PSPV-PSOE de Guadassuar,

EXPOSA QUE

Davant la crisi econòmica mundial, de la que tampoc se'n fuig Espanya, el nostre govern, al front del qual el president Zapatero, han pres unes mesures d'ajuda per a pal·liar la crisi especialment en aquelles persones que més directament la van a patir, es a dir els aturats. Per tal motiu es vol que l'ajuda siga directa i per això correspon al nostre poble Guadassuar 1.051.911 euros que l'Ajuntament com a font imprescindible de dinamització econòmica, invertisca en projectes i realitzacions que servisquen per donar feina als que no la tinguen. A més s'esperen la part corresponent del Fons d'Inversió Municipal ( 52 milions a repartir entre tots els pobles de la comarca), del Govern Autonòmic Valencià (139.778 euros) i de la Diputació ( ?)
Presenta aquesta moció extraordinària i urgent per a tractar-se al pròxim Plenari Municipal i

SOLICITA

Que es tinguen en compte alguns del següents projectes que el nostre grup municipal proposa:
1.- Adequació del Cementeri Municipal:
     Fer totes les voreres de rajola.
     Repassar totes les teulades dels nínxols
     Arreglar tots els jardins i arbratge
     Urbanitzar el nou cementeri i construcció de nous nínxols.

2.- Montanya de la Garrofera:
     Arreglar tota la zona recreativa de la Garrofera: aljub, wàters, paellers parc infantil, fonts ...
     Neteja de matolls i esporgar pins.
     Reforestar i plantar pins i carrasques.

3.- Riu Magre:
     Demanar ajudes a la confederació Hidrogràfica del Xúquer per
     Netejar, arreglar.
     Estudiar la possibilitat d'una ruta de senderisme de vianants i de bicicletes mancomunada des de Carlet   Algemesi.

4.- Zones ajardinades:
     Renovar la gespa dels jardins i realitzar els que falten fer. Reparació de mobiliari i enllumenat

5.- Carrers, aigua i xarxa de clavegueram:
      Reparació i neteja.
      Estudi i realització d'una xarxa d'aigua per a reg dels jardins (del Pou?) distinta de la de l'aigua potable.

6.- A la zona d'horta:
     Ampliació de camins i construcció de murets.
Front a aquestes el PP, presentava les següents:

1.- Acondicionament i millora del carrer Colon. Realitzar una mitjana i acondicionament de voreres i creen zones d'aparcament:144.103,33 euros.

2.- Construcció de 88 nínxols al cementeri municipal: 62.176,23 euros.

3.- construcció de nous vestidors per la piscina d'estiu i sala de ball: 434.754,40 euros

4.- Acondicionament i millora zona pista d'atletisme i camp de futbol: 241.607,04 euros

5.- Acondicionament d'accessos i circulacions interiors del recinte esportiu municipal a les normes d'accessibilitat:169.200,0 euros

TOTAL: 1.051.841,00 euros


Davant les dos propostes s'observa que la filosofia és distinta. En la del PSOE, prima més les despeses en ma d'obra, perquè el que es tracta és pal·liar l'atur i donar el màxim de jornals.

La proposta del PP, és dedicar el màxim de diners a realitzacions i materials i menys a la ma d'obra. Quasi tots els diners se'n van en reformes i adequacions a les instal·lacions esportives i la guinda en fer un saló de ball en aquests moments de crisi. També digueren que els nínxols que es facen després es vendran als veïns/es. Sense comentaris.

Al final la votació va ser 6 a favor del PP i 5 abstencions (3 PSOE i 2 CE)

Particularment crec que, amb les propostes que estan fent molts ajuntaments van a fer fracassar el Pla ZP. Quasi tots estan presentant obres i edificis, així els diners s'acaben prompte i s'acurta el temps i el nombre d'aturats que es poden contractar.

Finalitze el meu comentari dient que encara tardaré en assistir a un Plenari. Realment es açò el que vol el poble.

Tinc enveja de L'Alcúdia. El titular de hui al diari Levante és: L'Alcúdia ofrece liquidez a los bancos para que presten dinero a empresas locales. El ayuntamiento está dispuesto a depositar una cantidad econòmica muy importante (4,5 millones de euros) en los bancos que otorguen créditos a los empresarios locales que los soliciten. El Ayuntamiento ha renunciado a la obra mas emblemàtica que tenia previsto iniciar este año " El Centro de la Vila" para destinar parte de este dinero a emprender iniciativas que pemitan a L'Alcúdia no resentirse de la cisis. También dará facilidades a las indústrias que quieran intalarse en el municipio. Dispondrán de un período de carencia y podran pagar los terrenos a plazos. Tambien para los autónomos que se atrevan a poner un comercio el ayuntamiento prevé pagar las cuotas de autónomo durante el primer año. Y además ha habilitado en el presupuesto de 2009 una partida de 500.000 euros para contratar parados.



Açò si que es un exemple de perquè L'Alcúdia és un poble que te un creixement sostenible, perquè fa les coses de trellat i amb trellat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites