dimecres, 30 de setembre del 2009

I EL DRENATGE?

Estes instal·lacions esportives estan front l’entrada de la piscina. En el seu dia, quan encara era camp, van extraure gran quantitat de terra, grava … posteriorment es va tapar. Va haver-hi unes pluges i el terreny va cedir provocant un gran clot. Es va tornar a compactar, però pel que s’ha vist no es va fer cap drenatge i este és el resultat.
  

dimarts, 29 de setembre del 2009

PROGRAMA DE FESTES

Ahir les Festeres de l’Assumpció, van repartir el programa de festes d’este estiu. Crec que ha sigut una bona idea concentrar totes les festes en un sol programa: Crist, Misericòrdia, Assumpció i Sant Roc. Sempre s’han caracteritzat per tindre molta propaganda i poc contingut. Açò s’ha evitat perquè va saber-se que l’ajuntament s’ha fet càrrec del cost. Últimament l’Ajuntament ha eixit en defensa de les festes pel fet que cada vegada és més difícil trobar festers/es que vullguen dedicar molt de temps a recaptar fons. És per això que l’Ajuntament posa l’economia i els festers/es es dediquen a l’organització.
Sempre solc llegir tots els programes. Des de fa anys també observe, per a bé, que a poc a poc hem anat canviant d’escriure’ls en castellà i des de fa uns pocs anys tot en valencià, fins a les propagandes ( han costat un poc més). Sens dubte açò ha sigut possible perquè tots els col·legis de la localitat ensenyen en valencià, però a més la gent major (que se’ls va privar d’inclús parlar en l’escola en valencià) s’esforça a llegir en la nostra llengua.
Demanaré un esforç més en este sentit. Tots ens considerem molt valencians i em pregunte llavors, per què molts continuem posant el nom dels nostres fills/es en castellà i alguns en idiomes estrangers?. Ja va sent hora que ens creem de veritat que és possible, que el valencià és un idioma preciós i que els noms també, com no?, sonen molt bonics. Vinga!, a animar-se els pares/mares jóvens.

I PLOU...

Des de dissabte passat que es va casar Luis Añó, a la nit fins hui … el que ha plogut!. I ens anuncien que demà i passat encara podria ploure. El nostre poble com de costum resistix bé l’aigua. Este matí he anat a Alzira i el riu Xúquer anava ple d’aigua, de paret a paret, però encara faltava per a desbordar-se. Esta vesprada m’he donat un passeig pel terme i he visitat el riu Magre, és bonic quan porta aigua.

      
 En la carretera he vist esta quadrilla de "més que amics, amiguets de l’ànima" que han celebrat el seu dinar anual per a recordar vells temps i mantenir la seua amistat cada dia més ferma.
                           
 Continue el meu trajecte per la carretera vella fins al riu verd, s’ha desbordat i negat camps i camins, prop de la caseta de Lorente.
      
D’altra banda bé. Els recol·lectors de taronja hauran d’esperar uns dies més per a eixir a treballar. Que tant ells com els propietaris, tinguen sort!

dimecres, 23 de setembre del 2009

GUADASSUAR A LA COLA

   

Hui el nostre poble és notícia en la comarca. Com era previsible i anticipàvem, les nostres autoritats locals ens han col·locat a la cua de la comarca a donar treball als parats del poble en el Pla d’Ocupació Local . Creiem que en el periòdic són generosos. Som dels que pensem que fins a donar treball, amb els diners que ens arriba de l’estat, se l’han repartit entre quatre. Ho vam dir en el seu moment quan es van presentar els projectes que s’anaven a realitzar, ho vaig comentar en el blog i es va repartir pel poble un escrit advertint d’això, No ha servit per a res. El nostre desig seria que en el pròxim pressupost esmenen els errors i creen una partida per a pal·liar la desocupació, atenguen els projectes que presenta l’oposició i que no pensen tant a augmentar-se ells el jornal, que en els temps de crisi és vergonyós que hagen regidors que cobren fins a tres sous diferents. Un poc d’exemple.
   
                                                                        El plan ZP aporta 3.341 empleos
4 El 37,9% son puestos de trabajo de nueva creación
Total de inversión en la comarca 4 La inversión total 5 2,4 MILLONES
 El plan Zapatero ha financiado en la comarca 264 proyectos en total 1.266 EMPLEOS
De nueva creación El 37,9% de los puestos de trabajo creados son empleos nuevos.
LEVANTE EMV 23-09-09 P. F. Alzira
n Los proyectos financiados por el Plan Zapatero han propiciado la creación de 3.341 empleos en la comarca de la Ribera, un 36,2% más de los que se había previsto, según datos de la delegación del Gobierno en la Comunitat Valen­ciana, que destaca que 1.266 son empleos de nueva creación, lo que representa un 37,9% del total. El Plan Español para el Estímulo de la Economía y el Empleo, también conocido como Plan E o Plan Za­patero, ha financiado en la comar­ca 264 proyectos por un importe total de 52,4 millones de euros.
En algunos municipios como Al­zira, Carcaixent o Carlet se han duplicado con creces los puestos de trabajo generados sobre la pre­visión inicial mientras que en otros como Algemesí o Guadassuar ni mucho menos se han cumplido las expectativas ya que, según los da­tos el Ejecutivo, en el caso de Al­gemesí se han creado 117 emple­os reales cuando la estimación era de 296 y en Guadassuar han sido 66 cuando la previsión era de 158. Por comarcas, el plan anticrisis del go­ bierio ha asignado 38,2 millones de euros a la Ribera Alta para eje­cutar 196 proyectos, lo que ha pro­piciado la creación de 2.566 pues­tos de trabajo reales cuando la previsión inicial era de 1.732, lo que supone un incremento del 48,2%. De estos 2.566 empleos 847 son de nueva creación, un 33%.
Nuevos puestos de trabajo
Por lo que respecta a los princi­pales municipios de la Ribera, des­taca el caso de Alzira, donde los 5,2 millones asignados han supuesto la creación de 276 empleos frente a los 102 previstos. En Cullera, se han generado 127, un 9,4% más de los que se habían calculado, y en Sueca se han creado 289 puestos de trabajo, un 18,4% más de la es­timación inicial.
Signes: ¿Y el plan Camps?
El diputado del PSPV en las Cortes Valencianas, Francesc Signes, de­fendió ayer que esta inversión de casi 52,4 millones de euros en un sólo año ha supuesto en una épo­ca de crisis «un gran balón de oxí­geno para los ayuntamientos, pero también para el empleo» al propi­ciar la creación en la comarca de 3.341 puestos de trabajo y lamen­tó que este esfuerzo del Gobierno central no haya tenido su corres­pondencia «por parte de Camps y el Consell, que todavía no han cre­ado su plan de ayuda a los muni­cipios, anunciado hace ya un año, ni está ni se le espera». Signes ca­lificó el Plan Zapatero como «el mayor impulso que ha tenido la Ribera en los últimos años».

dimecres, 16 de setembre del 2009

INUNDACIÓ ?

                   
La façana de la piscina està quedant "xula", per dins encara no l’hem vist. Tinc ganes que l’acaben atés que sóc un gran aficionat a la natació. Però…
Tant va ploure anit per a hui estar traient aigua de la piscina municipal coberta?. Crec que no. Però este matí este era l’aspecte d’una mànega abocant aigua directament al carrer. O es devia a altres causes?. Ara que es va a confeccionar el pressupost confiem veure la partida de gastos com funcionarà, perquè de moment no se sap qui la gestionarà ni com. Algun dia ens informaren de les previsions que s’han fet. O no?. A nadar!

dissabte, 12 de setembre del 2009

MAI ÉS TARD...

    
Dimecres passat dia 9 de setembre, vaig passar, com de costum, donant la meua caminada matutina per la zona industrial. Vaig observar que operaris estaven desmuntant una torre elèctrica i vaig pensar, per fi superconstrucció podrà acabar la seua nau. El divendres 11, al tornar a passar pel mateix lloc l’amo alegrat em va veure i em va dir: Vicent ja pots posar en el blog que ja han llevat els pals ( informació i fotos en este blog, 14 de maig, Què és açò?). I així ho faig, sense saber les conseqüències i les repercussions que tot açò ha suposat per a l’empresa però, mai és tard si la felicitat arriba… mans a l’obra!

dimarts, 8 de setembre del 2009

COMENÇA EL CURS 2009-2010

Comença el curs escolar 2009-2010. Este matí els xiquets/es d’infantil i primària del poble carregats amb les seues pesades motxilles han acudit als col·legis, encarant el nou curs, amb renovades il·lusions, ganes de compartir, de camaraderia, de treball, estudi etc. desitge que la constància els acompanye, i especialment salut, salut per a tot el món: professors/es, pares, mares, germans/es, alumnes … És veritat que conselleria encara no ha transmés cap orde de com actuar front la grip A, però tots hem de saber com actuar i en cas de dubte, ja se sap acudir al metge. Jo com jubilat a temps parcial, espere retrobar-me el dijous amb tots, alumnes i professors. La resta dels dies els tinc de moment ocupats en allò que disfrute com pot ser estar un estona en contacte amb tots vosaltres i contar-vos alguna que una altra cosa, especialment per a aquells que esteu fora, perquè estigueu informats i l’absència se vos faça més suportable. Un abraç. PD: perquè no m’escrius alguna nota?.

dimecres, 2 de setembre del 2009

PREMIS DANSES

Hui he anat a l’Ajuntament i en eixe moment es col·locava en el tauler d’anuncis l’acta del jurat de les danses.
Els premis amb un total de 9000 euros i premiats són els següents:
PARELLES INFANTILS:
300 euros: Marina Zapater i parella
300 euros: Laura Olcina i parella
COMPARSES INFANTILS:
400 euros: Inma Crespo
400 euros: Irene Esteve
PARELLES MAJORS:
300 euros: Carlos Cleries i parella
COMPARSES MAJORS
Segon premi 800 euros: Rafael Molina i comparsa.
Primer Premi 1200 euros: Abel Ribes i comparsa.
PREMI HUMORÍSTIC:
250 euros: Enrique Alonso i comparsa "Gimnàstica Arítmica".
PREMIS ESPECIALS:
400 euros: Festeres de l’Assumpció 2008.
400 euros: Festeres de l’Assumpció 2010.
1500 euros: Festeres de l’Assumpció 2009
150 euros a les col·laboracions de distintes agrupacions de cada dia.
100 euros als millors vestits de cada dia: Festeres de l’Assumpció, Sole Ferrer i comparsa, Abel Ribes i comparsa(3), Juan David Colomer i comparsa.
400 euros al millor vestit de la setmana: Festeres de l’Assumpció 2009.
ELS MILLORS BALLADORS:
Millor ballador: Enrique Andreu Esteve.
Millor balladora: Eugenia Aguilar 

contador de visites