dilluns, 31 d’agost del 2009

PROPOSTES DE MILLORA DE LES DANSES

He repassat les propostes de millora i el comentari crític del programa de festes (Estan molt bé). Seré atrevit i proposar alguna més. Tal vegada, per desconeixement propose coses que no són ni raonables, però que potser valdran per a reflexionar als distints grups i siguen estes propostes a discutir, la base perquè sorgisquen altres millors.

Balladors i balladores.-
Pel bon orde en la distribució i col·locació en la fila corresponent:
S’ha de redefinir el concepte de parella o mantindre.
S’ha de redefinir el concepte de comparsa o mantindre-ho.
Respectar que l’autoritat de la dansa són els festers i acatar les seues decisions.
Festers.-
Crec que el principal problema és la distribució dels mateixos i la missió a realitzar cada u.
2 festers a l’inici, un en cada fila, que són els que determinen "el temps de la dansa".
2 festers al final, un en cada fila, són els que controlen que ningú entre en la dansa durant la mateixa.
4 o 6 festers, distribuïts en trams de 25m aproximadament, controlant els espais entre balladors i que cada un estiga en la fila que li corresponga.
4 o 6 festers, distribuïts en trams de 25m aproximadament, repartint beguda als balladors/es.
Entre tots els festers un màxim responsable que decidirà puntualment, els criteris fixats en puntualitat, començament, ordre i entrades de participants fora de temps.
Músics.-
En el contracte firmat per l’Ajuntament i la banda de música, diu textualment, que per a les danses hauran 30 músics. I els contractes són per a complir-se amb professionalitat.
Crec també que ací el problema és la distribució  i que la mateixa banda, hauria de posar-se una norma en què es diguera a partir de quins cursos d’instrument poden participar els xiquets en la dansa per a ensenyar-se, no com a músics.
Proposta:
5 grups de 6 músics cada u, 3 dies.
6 grups de 6 músics cada u, 3 dies.
Cada grup estarà format sempre per 1 caixa i per cinc instruments diferents. Exemple trompeta, trombó (trompa), clarinet, saxòfon, flauta (requint, fagot …).
Estos grups aniran distribuint-se aproximadament cada 20 metres.
D’entre tots els músics participants hi haurà un director responsable, sobre el qual recaurà el pes que les coses funcionen.
Jurat i premis.
S’han de tindre uns punts bàsics perquè servisquen tant per al jurat com per als balladors i comparses de  referència i coneixement mutu, en els que es basaren per a puntuar a aquells que entren competint pels premis. No pot ser que cada any es depenga de l’albir d’unes persones diferents.
Els premis publicats, no poden variar-se, si no és per a millorar-se.
Tant les parelles com les comparses que vagen a competir hauran d’inscriure’s prèviament. (Especialment els xiquets, tots els anys es queden sense premi alguns, per descontrol) 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites