divendres, 7 d’agost del 2009

NOU AJUNTAMENT


El Grup municipal del PSPV-PSOE, va elaborar un escrit molt ben documentat i fonamentat que per la seua extensió no publique íntegrament sobre la resolució del concurs d’idees del projecte del nou ajuntament que s’ubicarà en el col·legi Balmes de la Gran Via. No obstant aquells que estiguen interessats en la lectura íntegra només m’han d’indicar el seu correu i li l’enviaré. Ací només publique les conclusions.
L’ajuntament governat pel PP li adjudica el projecte del Grup Balmes, valorat en 224.000 euros, a l’empresa que ells volien, Canviant las bases a meitat de l’adjudicació.
Argumentació de la postura del PSPV-PSOE en la votació del projecte de l’edifici Balmes o nou Ajuntament en el ple del 30 de juliol de l’any 2009.
CONCLUSIÓ:
En modificar clarament i sense motiu (al·ludeixen que la memòria es va revisar en la primera fase, cosa que no té cap importància), el criteri de puntuació, han impedit que el poble obtinga un edifici de caràcter tan important com l’ajuntament, realitzat per l’equip que ha aportat el millor projecte.
El projecte de l’equip que ha creat la GALERIA , ha arribat a generar un projecte de característiques molt semblants al de UAD-ASUAR, però amb esforç i investigació, mentre que Uad-Suar comptaven en l’equip amb familiars d’un tècnic, per la qual cosa el mèrit de la Galeria és molt major.
El projecte La Galeria ha estudiat l’estructura de l’edifici, aportant solucions constructives reals, i controlant el pressupost per a poder rehabilitar completament l’edifici, deixant de banda les floritures d’estanys d’aigua i estructures metàl·liques que augmenten les despeses en obra i en manteniment.
No obstant això l’equip Uad-Suar ni tan sols ha arribat a comprendre que l’estructura està formada majoritàriament per murs de càrrega i proposen derrocar alguns esmentats murs. Açò ocasionarà un major sobrecost en la construcció
haurà d’explicar el Sr. alcalde perquè està obstinat que açò ocórrega ja que els costs sempre van a càrrec de l’Ajuntament. O siga, a càrrec dels veïns del nostre poble.
Tal vegada haguera sigut una bona opció que els dos equips en disputa, tal com demana el Compromis, explicaren els projectes . Així veuríem com a quan té estudiat cada projecte els problemes i les seues solucions. Veuríem els projectes i els pressuposts, i que per una mera manipulació de les puntuacions, no es pot descartar a l’equip que més li convé al municipi i que menys diners li va a costar. Donar-li el projecte a Uad-Suar no sols es afavorir a uns per interessos personals, també es pagar mes diners per un projecte que els experts el varen valorar en menor valia que el projecte guanyador. El millor projecte que damunt es el que tindrà un menor cost per al poble, es el que no vol el Sr. Alcalde. ¿ Perquè?
Finalment volem ressaltar que un projecte d’aquesta envergadura no pot ser el capritx de huit persones a qui se’ls ha ocorregut aquesta idea sense tan sols preguntar-li res al poble. Tenim com a exemple la prepotència mostrada per l’equip de govern respecte a l’actuació en l’assumpte del parking del Ravalet on va haver de deixar el projecte davant la protesta veïnal.
Nosaltres proposem que aquest projecte siga consultat al poble de Guadassuar a través d’una consulta popular, explicant les verdaderes raons i les necessitats reals de construir un nou Ajuntament, i tot això quan fa escassament poc de temps que va haver-hi una remodelació de l’actual Ajuntament. A açò se li ‘anomena dilapidar els diners de tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites