diumenge, 23 d’agost del 2009

A BALLAR LES DANSES !

Les danses de Guadassuar, per ser un ball de carrer, és molt difícil de traslladar a altres escenaris. Sis carrers diferents, un per a cada dia de la setmana, es guarnixen per a rebre les danses. Els veïns dels carrers trauen les taules i cadires i sopen en el carrer. En la fatxada de la casa es posen cadires perquè se senten familiars, amics i coneguts i a la mitjana part se’ls invita a un refresc, pastes i gelats.  La tradició diu que és la balladora la que ha de buscar el ballador. Ella paga la tela i confecciona el trage d’ella i d’ell. Ell li invitarà en el descans a un refresc i posteriorment pagarà les fotos (este detall a alguns se’ls oblida).
Bé, no recorde amb exactitud l’any però, un grup d’amics invitats per l’alcalde de Morazarzal (Madrid) van animar les festes d’eixe poble ballant les danses.
En l’estiu de 2008, el grup de dansa de l’Alcúdia va invitar a una comparsa de les danses de Guadassuar a intervindre en un espectacle a l’aire lliure en les festes d’eixa localitat, entitolat: Vinguen festes! que tractava d’un conte sobre les festes de la comarca. En l’escenari van simular un carrer, la comparsa va eixir i va ballar igual que a Guadassuar rebent grans aplaudiments durant tot el ball. L’once d’octubre de 2008 a les 19:30, es va repetir l’actuació en el Palau de la Música de València, el qual es va omplir de públic i es van repetir els aplaudiments i l’èxit obtingut a l’Alcúdia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites