dissabte, 4 de juliol del 2009

OPOSICIONS


He de dir que discrepe, l’anomenat no és guadassuarenc. De la resta de l’article, cadascú te la seua opinió al respecte.

LEVANTE EMV 3-7-09 i diumenge 5-7-09
CC OO alerta de l’excés de docents de Guadassuar en els tribunals d’oposició
El sindicat vincula les designacions al cap de servici d’Ensenyança, el guadassuarenc Agustín Pérez, amb la designació de huit presidents de tribunals.
Huit dels 60 presidents dels tribunals de les oposicions al cos de mestres que se celebren des del dimecres són de Guadassuar o guarden alguna relació amb el col·legi públic Balmes d’esta localitat. Segons han comptabilitzat els representants de la Federació de l’ensenyament de comissions Obreres de la Ribera, fins a 14 persones -de Guadassuar o que treballen o han treballat en el col·legi Balmes- estaran presents en els tribunals de les oposicions.
El portaveu de FE-CC OO, Miquel Àngel Puig, relaciona esta abundància de docents de Guadassuar amb el fet que un guadassuarenc, Agustín Pérez Folques, exercix la direcció del Servici d’Ensenyança en valencià en la Conselleria d’Educació. Segons recorden des del sindicat, fa un parell d’anys es va modificar el sistema per a la constitució dels tribunals i es va acordar que l’Administració s’encarregava de designar directament el president dels jurats.
La resta de membres -4 vocals- es trien de forma mixta: 2 càrrecs se sortegen entre tots els docents que s’oferixen voluntaris i els altres 2 resulten triats en un sorteig realitzat a través d’un programa informàtic.
FE-CC OO incidix que "la designació dels presidents ha de ser imparcial" i ha de garantir que "les oposicions es desenrotllen en condicions d’igualtat, mèrit i capacitat". Per això, no veu amb bons ulls esta "coincidència". Segons denuncien, l’esposa del cap de servici de la conselleria figura com a presidenta d’un tribunal i també el seu fill ha quedat inclòs en un altre dels jurats, encara que este com a vocal.
"Si després resulta que un gran nombre de gent d’este municipi aprova les oposicions en els corresponents tribunals, ens trobarem que per a intentar ser mestre no ens cabrà una altra opció que empadronar-nos en esta localitat", comenten dónes de la federació de l’ensenyança de CCOO.
El sindicat – que considera "sospitosa" la coincidència entre la procedència del responsable de designar els presidents del tribunal i la d’estos – explica que "es puga recórrer la designació d’algun membre del tribunal, però han de ser els opositors els que ho facen". Un fet que no sol donar-se perquè "tenen por que eixa denúncia puga afectar-los en el procés d’oposició", destaquen.
Per la seua banda des de la Conselleria d’Educació van rebutjar ahir que existisca "intencionalitat" en la designació dels presidents dels tribunals de les oposicions. Segons van explicar des d’este departament a llevant EMV, els presidents "es trien d’entre una llista de voluntaris", igual que els vocals. Cada tribunal té assignat un nombre de places, per la qual cosa, diuen, "no hi ha lloc a favoritisme; a més. Segons assenyalen, es tracta d’un concurs-oposició i "no es té només en compte la decisió del tribunal, sinó que es valora la puntuació del candidat". Finalment, des d’Educació animen al sindicat a "denunciar, si detecten quelcom irregular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites