dissabte, 27 de juny del 2009

SENTÈNCIA DEL TSJV DEL CATALÀ

 Ja és hora que els polítics valencians, catalans i balears, donen una lliçó de sensatesa i sentit comú i pràctic a esta qüestió de reconéixer científicament la unitat de la llengua. Especialment els valencians, en la pràctica som exportadors de professorat a les altres dos comunitats i maleïda la gràcia que per a donar classes t’hages d’examinar una altra vegada de la mateixa llengua. Suposem que els professors de Valladolid per a donar castellà a Andalusia s’hagueren de tornar a examinar. Ningú s’examina de les varietats dialectals d’una mateixa llengua.
LEVANTE EMV- 25-6-2009
El TSJ amonesta a Educació per no respectar les sentències del català
Imposa a l’Administració els costos per la seua "manifesta temeritat" i faltar als jutges
MAITE DUCAJÚ VALÈNCIA ?
La que representa la dessetena sentència d’un tribunal contra les ordes de la Conselleria d’Educació sobre oposicions docents -per no eximir de la prova de valencià als aspirants amb e l títol de Filologia Catalana- en esta ocasió porta l’afegit del pagament de costes del procediment, inclosos els salaris dels advocats del sindicat CC OO que va ser qui va recórrer, en esta ocasió, la convocatòria de 2007.
La sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, notificada ahir al procurador de CC OO, assenyala que "procedix estimar el recurs amb imposició de costes a l’Administració demandada" per "la seua manifesta temeritat al reiterar, incomprensiblement, l’omissió qüestionada (el títol de Filologia Catalana) sense respecte a les decisions judicials fermes, anteriors i conegudes, i faltar, reiteradament, a la seua obligació de respectar i complir les sentències fermes, obligant a l’actora a interposar un recurs quan el criteri aplicable a la qüestió litigiosa s’havia fixat ja per esta Sala – dels contenciós administratiu- i pel Tribunal Suprem".
Quant al fons de la qüestió que és el reconeixement de l’esmentada titulació universitària per a no haver de realitzar una prova prèvia per a demostrar els coneixements de valencià, el tribunal recorda altres sentències, incloses la del Constitucional. Estes assenyalen que "ha de concloure’s que no hi ha cap raó jurídica que permeta sostindre que la titulació en Filologia Catalana no constituïsca titulació suficient" que les de valencià perquè "avala àmpliament el coneixement de la llengua d’esta Comunitat, denominada oficialment valenciana en el seu Estatut d’Autonomia, i en l’àmbit acadèmic catalana".
Des de CC OO van qualificar la sentència de "renyada" a Educació i van xifrar en uns 2.000 euros els costos dels seus advocats.
Querella per suposada prevaricació
La Federació d’Ensenyança de CC OO va assegurar ahir que, davant de la sentència del TSJCV, interposarà una querella per suposada prevaricació contra el conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora.
Esta última sentència recorda una altra de 2006 en la que es reitera que "només l’encabotament en la ignorància i rebuig dels criteris científics que avalen la unitat lingüística, es manifesta com a exclusiva raó del manteniment de la posició contrària per part de la Generalitat" i se cita "l’imperatiu compliment de les decisions jurisdiccionals".
diari El PAíS 6-7-09
25 sentències del Constitucional, Suprem i Tribunal Superior de Justícia sense acatar
- NÚM. 75/1997 del Constitucional. Falla contra la ultradretà Alternativa Universitària, a favor dels Estatuts de la Universitat de València. El valencià i el català són la mateixa llengua.
- 330/ 2004 del Tribunal Superior.
A favor del recurs d’Acció Cultural del País Valencià sobre l’exempció de la prova del valencià en les oposicions docents.
- 393/2004 del TSJ. El STEPV guanya el recurs en el mateix sentit de validar la Filologia Catalana en les oposicions.
- 518/2004, la 677/2004 i la 158/2005 del TSJ. En el mateix sentit i a favor del STEPV.
- 205/2005 del TSJ. A favor dels Estatuts de la Universitat Jaume I
- 539/2005 del TSJ. Del STEPV contra convocatòria oposicions.
- 494/2005 del TSJ. A favor dels estatuts de la Universitat d’Alacant.
- 789/2005 del TSJ. A favor dels estatuts de la Universitat de València.
- 1.527/2005 del TSJ. A favor de CCOO que demana convalidar títols en les oposicions docents.
- Suprem, 15/03/2006. A favor de STEPV i ACPV que demanen l’homologació de títols a Catalunya, Balears i València.
- 474/2006, la 1.079/2006, la 332/2007, la 382/2007, la 1.218/2007, la 1.233/2007 i la 558/2008 del TSJ. Contra diverses ordes d’oposicions. – Suprem, 13/10/2008. A favor de la Universitat de València que havia recorregut les oposicions.
- Suprem, 29/2008. Contra les oposicions de 2004. I obliga a Educació a pagar les costes.
- Tribunal Superior, 22/06/2009. A favor de CC OO contra oposicions. Tatxa de "temerària" l’actitud de la conselleria i acusa de "faltar reiteradament" a les sentències. Obliga a pagar costes.
- Suprem, juny 2009. En el mateix
Levante-EMV.Com 16-07-09
Oposicions
Qui tinga català, no haurà d’acreditar valencià, TS
La justícia dóna per quarta i definitiva vegada la raó a què reclamaven que ser titulat en filologia catalana eximia de la
prova de coneixements en valencià per a les oposicions a mestre
EFE
El Tribunal Suprem (TS) ha desestimat el recurs interposat per la Generalitat contra el reconeixement de la titulació de Filologia Catalana com eximent de la prova de coneixements del valencià en les oposicions de mestres i ha condemnat en costes a l’administració autonòmica, una resolució que se suma a altres tres anteriors en este mateix sentit.
Fonts d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) han explicat en un comunicat que el TS ha notificat hui esta sentència dictada al recurs de cassació interposat per la Generalitat contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) dictada el 4 de març del 2004.
En este sentit, han recordat que la sentència del TSJCV recorreguda va ser el resultat d’un recurs interposat per ACPV contra les convocatòries d’oposicions que no contemplaven la llicenciatura en Filologia Catalana per a acreditar coneixements de valencià.
Eixa sentència del TSJCV de 2004 "assegurava que la Generalitat no podia excloure els llicenciats superiors en Filologia Catalana i que les convocatòries d’oposicions s’havien d’interpretar de manera que es permetera als llicenciats acreditar els seus coneixements lingüístics per mitjà d’este títol", han afegit.
A pesar d’açò, la resolució de l’alt tribunal indica que la Generalitat, "any rere any i basant-se que les sentències del TSJCV no havien sigut ratificades pel TS i no eren ferms, ha continuat excloent la titulació del llistat de títols i certificats aptes".
ACPV ha assegurat que "a partir d’ara no ho podrà fer, per haver-se declarat el TS la conformitat a dret de les sentències" del TSJ i considerar-les ferms.
Per tot això, l’entitat s’ha mostrat "molt satisfeta" amb la resolució i ha instat al Consell "a complir a les sentències ressenyades".
En cas contrari, han indicat, "s’interposaran accions penals contra els responsables de personal i contra el conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, per possibles delictes de desobediència i prevaricació". 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites