dimarts, 2 de juny del 2009

PLENARI DE MAIG


           
         Nº 2                                                                          GUADASSUAR                                                           Maig 2009

Ahir va aparèixer repartit per tot el poble aquest primer full

En el ple extraordinari del dia 4 de Maig,
i amb el vot en contra del PSPV-PSOE
s’ha aprovat:

Per a protocol del Sr. Alcalde 145.000 euros. Significa que el Sr. Alcalde s’aprova més de 24 milions de pessetes de lliure disposició per a gastar en el que li vinga en gana. Si a això li sumem els 7 milions de pessetes de sou del Sr. Alcalde i els 14 milions de pessetes dels 7 restants regidors del PP, fàcilment es comprova que és un "pastó" el que paguem tots per una deficient gestió dels nostres diners.

Per a la redacció del projecte de construcció de l’Ajuntament en l’antic col·legi Balmes,  s’aproven 280.000 euros,  que suposen prop de 47 milions de pessetes només en el projecte. Amb aquests diners treballarien 30 persones de la desocupació durant 10 mesos. Si seguix aquest projecte avant, es provocarà que amb el trasllat de la vida administrativa a la zona de la Gran Via, el centre històric de Guadassuar es buidarà de contingut, amb la corresponent desvaloració de la zona  del carrer Major i adjacents.

S’aproven 206.706 euros ( 34 milions de pessetes) per a pagar el sobre cost de la nova Casa de la Cultura, amb la qual cosa, l’afirmació del Sr. Alcalde que la Casa de la Cultura està subvencionada en el 90 %, és categòricament fals. En valors absoluts la Casa de la Cultura costarà més de 400.000 euros de les butxaques dels guadassuarencs ( més de 66 milions  de pessetes ). La subvenció de la Casa de la Cultura és d’uns 900.000 euros i el cost total és 1.350.000 euros i si realitzem les corresponents i senzilles operacions matemàtiques, es comprovarà que la subvenció de la Casa de la Cultura és escassament un 70 %.

S’aprova el desfasament de 350.000 euros de l’exercici de l’any anterior de factures impagades. Significa que el pressupost de l’any 2008 es va tancar amb un negatiu de 58 milions de pessetes.

S’aprova  el pagament de 50.000 euros d’interessos de demora. Suposa que prop de 8 milions de pessetes, amb una bona gestió, es podrien evitar.

Per a quadrar els comptes a colp de martell, s’han agafat els diners obtinguts de la venda de parcel·les de la segona fase del polígon industrial, però què ocorre?, que el polígon està sense acabar ( com tot el que planeja el Sr. Alcalde) i com les parcel·les no tenen llum i l’economia està com està, quasi totes les persones que van optar a la compra d’aquestes parcel·les, les han tornat a l’Ajuntament. Amb aquesta explicació, es  comprendrà fàcilment que no hi ha plans de viabilitat, que  l’equip de Govern del PP  fuig cap avant i que  ens  hipotecarà el futur a tots els guadassuarencs.




                                                  Aquest segon full són aclaracions
Matisacions a l’anunci de retirada del PAI Golf de Guadassuar.

No existix ni ha existit fins a la data, cap projecte d’urbanització i construcció de 6000 vivendes i dos camps de Golf a Guadassuar. Només hi ha l’esbós que tots hem vist alguna vegada en el periòdic o en butlletí municipal i una voluntat de reclassificar terreny rústic en urbanitzable per a cobrar més impostos. Senzillament no ha existit mai cap projecte seriós.

No existix per part de l’Alcalde cap potestat per a retirar el PAI Golf. Si es va crear una comissió per a dissenyar el nou PGOU de Guadassuar davall unes determinades premisses i aquest està aprovat en ple, la llei no permet a l’Alcalde retirar el PAI a la seua lliure voluntat. És el Ple qui té la potestat i no l’Alcalde de la retirada del PAI golf o és la Conselleria de Territori la que el rebutge per desmesura o inviabilitat,  per falta de documentació, o  per qualsevol altra circumstància que impedisca portar  avant el PGOU .

No hi ha sòl rústic reservat per a res. La LUV, la LOT i la Llei del Sòl en aquest moment vigents, només reconeixen tres tipus de sòl: urbà, urbanitzable i rústic. No existix en cap llei una figura de sòl que siga rústic aplazable. O és rústic o és urbanitzable, però mitges tintes no estan previstes en la llei. Este tipus de sòl només existix en la imaginació d’algú que pretén justificar un fracàs.

Tal fracàs no és només el fracàs del PAI Golf, és el fracàs global d’un PGOU que ja  ha vist com ha caigut el PAI Garrofera i  que patix d’una gran falta de documentació relativa a impacte mediambiental, a estudi hídric, a viabilitat  i  a impacte territorial entre altres i que contínua en una situació que li va a costar a l’Ajuntament de Guadassuar ( Ajuntament som tots) diversos milions d’euros que qualsevol ciutadà, tinga o no tinga terrenys en algun PAI contínua havent de pagar a través d’impostos, 500 euros.

El nou PGOU que es pretén aprovar, encara tardarà un parell d’anys més com a mínim per a ser aprovat. Una vegada aprovat aquest pla tindrà una vigència mínima de 15 anys, que sumat als 6 anys de tramitació que es necessiten per a aprovar un pla de l’envergadura d’un que tinga un contingut de 6000 vivendes i diversos camps de golf, ens dóna una xifra mínima de 21 anys per a poder iniciar els tràmits d’un projecte d’aquestes característiques i tot això sense comptar que la conjuntura econòmica mundial ho permeta. O siga que en el cas que realment existira ( que no existix) la figura de sòl rústic aplazable o reservable i  en espera d’alguna circumstància que ho permeta,  primer se’ns cau el pèl a tots que veu la llum un  projecte d’aquesta envergadura.

 La nostra conclusió

 A causa de les greus conseqüències negatives que el nou Pla portaria al nostre poble,  l’esmentat pla hauria de ser retirat per obsolet i irreal per a així,   redactar un nou pla més coincident amb la realitat i més ajustat a les necessitats reals dels nostres veïns.

     Nº 2                                                               PROPOSTES I ALTERNATIVES                                             Maig  2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites