diumenge, 14 de juny del 2009

COOPERATIVA ELÈCTRICA DE GUADASSUAR

El dia 12 de juny a les 21 hores estava convocada l’assemblea ordinària i extraordinària de la Cooperativa elèctrica de Guadassuar. Com quasi tot el poble, sóc soci, i vaig ser a assabentar-me com ens van les coses. Amb una escassa presència de socis comença l’assemblea.
El Sr. president va fer un esforç d’una hora explicant-nos el nou funcionament de la Cooperativa que passarà de ser comercialitzadora i subministradora, només a subministradora. Pel que proposa triar com comercialitzador a Nexus Energia. Encara que qualsevol persona pot optar per triar el comercialitzador que li convinga. La factura elèctrica serà de Nexus Energia i no de la Cooperativa.
Després ens va exposar de com progressivament se n’ha anat canviant tot el línia elèctrica i que en previsió d’augment de consum es pretén desenrotllar com a projecte durant l’exercici 2009 una subestació, que s’ubicaria en el PAI del golf. Açò és quelcom complex, perquè es pretenia anar pagant-la amb els enganxalls del dit PAI, ara s’haurà de donar un altre tipus de solució perquè el mencionat PAI, no es va a realitzar.
En precs i preguntes Adolfo Herrero va fer les següents:
- Pregue que les actes s’escriguen en valencià.
- Quants són els treballadors que té la Cooperativa?. Cinc -va contestar el president.
- Algun membre de la Junta percep salari?. No, simplement es cobren les hores de dedicació.
Vicente Roig va fer la següents observacions i preguntes:
- Té la cooperativa algun Pla en marxa sobre energies renovables?
- Es té alguna previsió de posar en marxa algun Pla d’energies renovables?
- Perquè crec, que han de complementar-se l’energia actual amb les energies renovables. Així també a curt-llarg termini, la Cooperativa passaria també a ser comercialitzador, per fabricar la seua pròpia energia, i com a conseqüència autosubministrar-nos i comercialitzar-nos, per a no ser totalment dependents d’Iberdrola.
El president em va dir que era molt interessant el que li estava preguntant.
Però jo el que esperava és que ja en el pròxim pressupost es dedicara una partida per a estudi de viabilitat i projecte.
He comentat açò amb alguns amics i en particular un m’ha dit, que en la Cooperativa de Crevillent açò ja funciona.
Si és així, ja hi ha un precedent que ens pot servir de guia i de consulta.
Ànim!, les energies renovables són un valor afegit a les nostres vides perquè no contaminen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites