dimarts, 12 de maig del 2009

AIGUA

El dia 1 de febrer del 2009, escric en el Blog les meues impressions amb el títol "aigua font de vida" (aconselle que el llegiu), la riquesa incalculable que tenim els guadassuarencs actualment amb l’aigua que es va conduir des de la Garrofera al poble per al servici de totes les vivendes. Este èxit que jo descric com el més important, si sabem conservar-ho i per tots els mitjans evitar la seua contaminació.
Dos dies seguits publica el diari Levante, els problemes que estan sorgint amb l’escassetat d’aigua del brollador. Ara que pràcticament està feta tota la xarxa per a abastir la comarca amb una inversió de 37 milions d’euros, resulta que de 10 hm cúbics, només es podria extraure 1 hm cúbic. Les previsions i els càlculs que es van realitzar per la conselleria fa més d’una dècada, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ja ha advertit de la impossibilitat d’atorgar concessió per a extraure aigua dels pous, ja que no té cabal per a garantir l’abastiment humà.
Es pretén que els ajuntaments paguen 17 milions d’euros per les infraestructura ja fetes i que no estan finançades pels fons Feder i que després repercutisca en la tarifa final de l’aigua que pagarà el ciutadà.
Com a conseqüència de tot açò s’ha de modificar el projecte i utilitzar aigües superficials de la presa de Tous, i la construcció d’una planta potabilitzadora. L’aigua sense nitrats encara tardarà uns anys a arribar a la comarca. Però si les obres no estan finalitzades al 2012 s’hauran de tornar els Fons Feder a Europa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites