divendres, 3 d’abril del 2009

PRIMERA GRAN FAVÀ

No se a qui se li va ocòrrer fer la primera gran favà el dia del partit internacional Turquia – Espanya. Clar que com el València està eliminat de les competicions europees, si decidim veure al Barcelona el partit d’anada és el dia 8 d’abril i hi ha processons de Setmana Santa, per la qual cosa als membres de la penya que són confrares els anava malament. Llavors prenem la decisió un poc precipitada, per què? Perquè encara les faves són xicotetes, i si a açò afegim que aquests dies està plovent tenim com resultat que no hi ha faves ni en el mercat d’abastiments. Però per a això tenim gent infiltrada on siga per a abastir-nos i aconseguim als dos dies, 30 kg. de faves tendres de primera qualitat.
A les 18 hores, dos jubilats ajudats per David i Sandi, estàvem en el bar Mir de Benimodo, amb dos màquines peladores de faves que van donar com resultat quasi 7 Kg. De faves pelades. Pepe es va encarregar de combinar-les amb cansalada, costella, llonganissa… i un ou fregit que a l’hora del descans es van servir regant-les amb bon vi. Als 13 comensals els queien regallims d’oli per les comissures dels llavis i a algun li enviscava la barba. Café, copa i després un licor digestiu.
Esta vegada van encertar tres el resultat, tot un èxit. Mentres la conversació era la informació de Baltasar: havia tret a 120ptes. el kg. de caquis. I un familiar seu de quaranta fanecades 85.000 kg a 125 ptes. el kg. total 10.625.000 ptes. Teo diu que en la cooperativa de Guadassuar s’ha arribat a pagar a 80 ptes. netes el kg. Remata la faena Miguel que ens informa que ell porta roig brillant núm.. 0, unes 8 peces el kg. a 50 euros.
En fi i així va transcòrrer una agradable vetlada amb el compromís que el divendres sant anirem al Mareny a esmorzar anguila al forn. Deixant per al dia 14, tornada del partit de Champions de Barcelona la segona "Gran favà". Ah! A tot açò, guanyà Espanya 1-2.
Altra cosa de la que parlàrem va ser: promocionar al blog amb un vídeo clip al nostre gran cantant Benimodenc el "Cototon"
Fotos cedides per Àngel.
 
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites