dijous, 9 d’abril del 2009

PLA MUNICIPAL DE ZP

En el ple de l’ajuntament que es van aprovar les mesures del govern per a pal·liar la desocupació, la principal preocupació dels grups de l’oposició era com s’anaven a distribuir els projectes entre les empreses del poble perquè participaren el nombre més gran d’elles, i que sobretot primara la quantitat de contractes de gent de la desocupació.
No tinc, per descomptat res en contra de cap empresa, i a més crec que l’obligació de tot empresari és intentar realitzar el màxim de contractes possible, però sorgix un dubte al conéixer com s’han distribuït els cinc projectes: 4 per a una empresa i 1 per a una altra empresa. Què no han participat més empreses?.
L’excusa que han donat els polítics és que, els tècnics de l’ajuntament són els que han puntuat i baremat les ofertes, i sobre eixa puntuació s’han basat per a atorgar les obres. I la meua pregunta és: qui ha aprovat les bases?. Què s’ha puntuat més, les millores d’obra o el contractar més gent?. I per a esbrinar-ho hi ha una comissió d’urbanisme en què participen tots els grups polítics de l’ajuntament, i especialment els membres de l’oposició crec que ens haurien d’explicar a tots els veïns què ha passat?. Al meu entendre, el que es pretén és crear més ocupació, no més obra. Ha sigut això així?. En cas contrari, està ocorrent el que ens temíem: S’està fent fracassar el Pla del govern.
I si no que ens diguen que d’ 1.051.911 euros, concedits a Guadassuar per pal·liar l’atur, quants parats han contractat?
Les altres empreses no contractades en aquesta ocasió, tindran l’oportunitat al Pla de la Generalitat?
El grup municipal del PSPV-PSOE de Guadassuar,
EXPOSA QUE
Davant la crisi econòmica mundial, de la que tampoc se’n fuig Espanya, el nostre govern, al front del qual el president Zapatero, han pres unes mesures d’ajuda per a pal·liar la crisi especialment en aquelles persones que més directament la van a patir, es a dir els aturats. Per tal motiu es vol que l’ajuda siga directa i per això correspon al nostre poble Guadassuar 1.051.911 euros que l’Ajuntament com a font imprescindible de dinamització econòmica, invertisca en projectes i realitzacions que servisquen per donar feina als que no la tinguen. A més s’esperen la part corresponent del Fons d’Inversió Municipal ( 52 milions a repartir entre tots els pobles de la comarca), del Govern Autonòmic Valencià (139.778 euros) i de la Diputació ( ?)
Presenta aquesta moció extraordinària i urgent per a tractar-se al pròxim Plenari Municipal i
SOL·LICITA
Que es tinguen en compte alguns del següents projectes que el nostre grup municipal proposa:
1.- Adequació del Cementeri Municipal:
- Fer totes les voreres de rajola.
-Repassar totes les teulades dels nínxols
-Arreglar tots els jardins i arbratge
-Urbanitzar el nou cementeri i construcció de nous nínxols.
2.- Muntanya de la Garrofera:
-Arreglar tota la zona recreativa de la garrofera: aljub, vàters, paellers, parc infantil, fonts …
-Neteja de matolls i esporgar pins.
-Reforestar i plantar pins i carrasques.
3.- Riu Magre:
-Demanar ajudes a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per:
*Netejar, arreglar.
*Estudiar la possibilitat d’una ruta de senderisme de vianants i de bicicletes mancomunada des de Carlet a Algemesí.
4.- Zones enjardinades:
-Renovar la gespa dels jardins i realitzar els que falten fer. Reparació de mobiliari i enllumenat.
5.- Carrers, aigua i xarxa de clavegueram:
-Reparació i neteja.
-Estudi i realització d’una xarxa d’aigua per a reg dels jardins (del pou?) distinta de la de l’aigua potable.
6.- A la zona d’horta:
-Ampliació de camins i construcció de murets
El PP, presentava el següents projectes:
1.- Acondicionament i millora del carrer Colom.
Realitzar una mitjana.
Acondicionament de voreres i crear zones d’aparcament:
144.103,33 euros.
2.- Construcció de 88 nínxols al cementeri municipal:
62.176,23 euros.
3.- Construcció de nous vestidors per la piscina d’estiu.
Sala de ball:
434.754,40 euros
4.- Acondicionament i millora zona pista d’atletisme i camp de futbol:
241.607,04 euros
5.- Acondicionament d’accessos i circulacions interiors del recinte esportiu municipal a les normes d’accessibilitat:
169.200,0 euros
TOTAL: 1.051.841,00 euros
Davant les dos propostes s’observa que: Les propostes del PSPV-PSOE són tan sols algunes propostes que de forma urgent es presentaren. Com es normal al no ser el grup governant, no les poden valorar econòmicament. Però especialment s’observa que la filosofia és distinta. En la del PSOE, prima més les despeses en ma d’obra, perquè el que es tracta és pal·liar l’atur i donar el màxim de jornals.
La proposta del PP, és dedicar el màxim de diners a realitzacions i materials i menys a la ma d’obra. Quasi tots els diners se’n van en reformes i adequacions a les instal·lacions esportives i la guinda en fer un saló de ball en aquests moments de crisi. També digueren que els nínxols que es facen després es vendran als veïns/es. Sense comentaris. I a què es dedicaran aquests diners?.
Al final la votació va ser 6 a favor del PP i 5 abstencions (3 PSOE i 2 Compromís)
Particularment creguem que, amb les propostes que estan fent molts ajuntaments, van a fer fracassar el Pla ZP. Quasi tots estan presentant obres i edificis, així els diners s’acaben prompte i s’acurta el temps i el nombre d’aturats que es poden contractar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites