dimarts, 17 de març del 2009

AGUSTÍ ROIG BARRIOS

Per dues vegades el Partit Socialista de Guadassuar ha presentat la següent moció. Després del temps passat, continuem rebent la callada per resposta, quan el que proposem és arribar a un acord de consens de totes les forces polítiques del poble, perquè estem convençuts que la persona s’ho mereix i problablemente és el moment oportú de prendre decisions donat que està conclòs l’edifici del costat de la biblioteca, al qual també podria ser una opció per Posar-li el seu nom. Així com posar-li el seu nom a un carrer sempre que la via siga el suficient important.
El PSPV-PSOE de Guadassuar, presenta al Plenari de l’Ajuntament, la següent proposició:
Fa uns dies ens deixà AGUSTÍN ROIG BARRIOS, cronista oficial del nostre poble, nomenat personatge de l’any pel nostre Ajuntament, músic, escriptor, possiblement la persona més culta però especialment persona més volguda y respectada per la seua saviesa, senzillesa i humanitat. Tots els estudiants hem necessitat el tio Agustí en alguna ocasió i a tots ens ha atès. Tots els festers han acudit perquè escriga al programa de festes. El cor i l’orgue de l’església del qual el tio Agustí feia sonar melodies … en fi, i sempre de forma desinteressada. Així ja en queden pocs, molt pocs.
Encara que és molt recent la seua defunció, i sabedors que no era persona donada a rebre honors, el nostre grup proposa alguns reconeixements que, a títol pòstum, podrien honrar la seua memòria com a exemple a seguir pels ciutadans/es de Guadassuar:
- Fill predilecte de Guadassuar.
- Un carrer al seu nom.
- Un bust.
- Publicació, en edició ben cuidada, poc a poc de la seua obra, però ja (perquè fa temps que el tenia preparat) del cançoner popular de Guadassuar.
I deixant passar un temps prudencial, negociar amb la família, amb tot el respecte i afecte, si es possible la cessió de la seua obra, estudis i recopilacions la qual es dipositaria en un local digne i espaiós a denominar: “Fundació Agustí Roig Barrios”. S’encarregaria de mantindre i augmentar dit patrimoni la persona de confiança anomenada per la família. Dita fundació donaria a conèixer la seua obra i personalitat i estaria a disposició dels estudiosos del nostre poble i forasters.
Tot açò i les propostes que els demés grups de l’Ajuntament presenten, estem dispostos a pactar per que la resolució final siga per unanimitat.
Guadassuar, abril de 2006

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

contador de visites